Отидете към основна версия

50 915 53

Дрога в дъното на кървавата баня в Нови Искър?

  • нови искър-
  • убийство-
  • неделчо юнаков-
  • дрога-
  • кети кюхова

Продължава разследването на шесторното убийство

Днес се очакват нови данни за шесторното убийство в Нови Искър, според обещаното снощи пред журналисти от прокуратурата и МВР.

И шестте жертви са застреляни с по няколко куршума, обясни директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов. Той допълни, че версията за убийство и последвало самоубийство на някой от членовете на семейството вече не е на дневен ред.

Не е ясно към този момент дали използваното оръжие е едно или няколко. Експертизите продължават, обясни главният секретар на МВР комисар Младен Маринов. Той посочи, че вече се работи и по версията, че убийството е възможно да е свързано с дейността на Неделчо Юнаков - един от убитите в къщата в Нови Искър.

Професионални килъри стоят зад жестокия шесторен разстрел в град Нови Искър. Това е една от основните версии, по която работят разследващите, пише в. "България днес".

Нелегален тъмен бизнес на бащата Неделчо Юнаков е най-вероятната причина, довела до кървавата баня навръх Новата 2018 година в семейния дом. В къщата на ужасите са открити пет трупа. Неделчо е направен на решето, до него лежи синът му Георги. В дома са още телата и на доведената му дъщеря Нанси, гаджето й Боби и баба й по майчина линия. Само няколко часа по-късно криминалисти откриват изоставен семейния джип BMW във вилната зона над Нови Искър, а на метри от него, в кладенец, пълен с вода, е изхвърлен трупът на 44-годишната жена на Неделчо – Кети Кюхова.

Основните подозрения са, че става дума за трафик на дрога или други забранени вещества. Според запознати сделките се въртели по маршрута България-Косово. Криминалисти припомнят, че това е т. нар. Балкански път на дрогата, по който върви идващият от Близкия Изток хероин на Западна Европа. Бившата югославска провинция от години е сочена за една от главните наркоразпространителски пунктове по пътя към Европа.

Познати на семейството подозират, че Неделчо Юнаков се захваща с нелегалния бизнес преди около четири години. Сдобива се с ТИР, с който според запознати вероятно извършва множество транспортни курсове в чужбина, включително и в Косово. Криминалисти подозират, че през последната година отношенията между Юнаков и чуждестранните му партньори се влошават. Една от версиите е, че поводът е липсващи пратки от нелегалния товар, превозван чрез товарния камион на Неделчо.

Извършителят все още не е установен. Не е намерено и оръжието. Днес продължават и огледите и обработката на следите. Специален щаб работи по няколко версии – основната е свързана с дейността на убития баща в семейството Неделчо Юнаков. Засега е отхвърлена само версията за самоубийство, заради разположението на телата. Една от жертвите е убита в гръб. Според директора на националното следствие Борислав Сарафов убийството остава без аналог в новата ни история.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини