Отидете към основна версия

7 Януари, 2018 18:44, обновена 7 Януари, 2018 18:44 21 462 83

Убиецът от Нови Искър се е прострелял в слепоочието

  • росен ангелов-
  • нови искър-
  • убийство

Росен Ангелов е работил епизодични работи. Работил е по строежите, в автосервиз. Всичко е било нетрайно и без да се осигурява

Убиецът от Нови Искър Росен Ангелов се е прострелял в слепоочието. Това заяви на брифинг главният секретар на МВР Младен Маринов.

Той намекна, че оръжието на местопрестъплението е пистолет „Барета“. Трупът на Росен Ангелов е открит при планово претърсване на района. Предсмъртно писмо не е оставено.

За момента не можем да кажем кога точно е настъпила смъртта на Росен Ангелов. Това припомни главният секретар на МВР.

„Целта на операцията беше първо да гарантираме сигурността на гражданите, да бъде притиснат и да няма възможност да се придвижва свободно и междувременно да извършваме претърсване дом по дом. За провеждането на тази операция бяха включени сили на МВР и на Българската армия. Методичното претърсване продължава вече трети ден. Около 14.00 часа в една от стаите на изоставена къща е намерено тялото на мъж, който по възраст и описание отговаря на издирваното лице и държи в ръката си пистолет.

Огледът тепърва започва, има огнестрелна рана в областта на слепоочието. Не можем да кажем кога точно е настъпила смъртта. По описание и по дрехите можем да твърдим, че това е лицето, което издирваме, но експертизите ще го докажат“, допълни още главният комисар Младен Маринов.

"Росен Ангелов е работил епизодични работи. Работил е по строежите, в автосервиз. Всичко е било нетрайно и без да се осигурява. Във вилата, в която се е укривал в Луково, се е настанил и прикачил към електрозахранването незаконно. Към момента отхвърляме тезата, че убийството е извършено заради фирмите на Неделчо Юнаков. Оттегляме тежката техника, защото вече няма нужда тя стои там", приключи Маринов.

Властите оповестиха и негова психологическа експертиза, изготвена в затвора:

Хитър, лукав, прикрит, със завишено самочувствие, склонен към маниерничене и позьорство, интригант. Високо ниво на интелигентност. Опитва се да прави добро впечатление, но възприема и най-малката вероятност за неуспех като разстройваща. С наличие на дистантност в отношенията си с другите.

Предполагаше се, че е възможно след шесторното убийство Ангелов вече да се намира в друга част на България, а дори и зад граница. Преди дни полицията щурмува апартамент в столичния квартал "Дружба", където мъжът е бил забелязан да влиза.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини