Last news in Fakti

8 Януари, 2018 13:24 13 298 21

Частен детектив vs. МВР: Много удобно е Ангелов да се самоубие

  • нови искър-
  • росен ангелов-
  • убийство-
  • марин маринов

Там са изстреляни над 30 гилзи, това означава 4 пълнителя и половина, това местене на труповете, оставяне на джипа до кладенеца и тефтерчето...

Частният детектив Марин Маринов и микробиологът Йордан Стефанов коментираха пробойните в разследването на шесторното убийство в Нови Искър.

Полицията извършва повторен оглед на мястото, където вчера бе обявено от МВР, че е намерено предполагаемото тяло на Росен Ангелов, отговорен за шесторното убийство в Нови Искър. Очаква се ДНК анализ да покаже дали откритото в село Луково тяло е на издирвания бивш затворник, който според полицията се е самоубил.

Частният детектив Марин Маринов обаче се съмнява във версията на полицията и развръзката на бруталното престъпление.

"Тази развръзка беше сигурна, това беше най-удобният вариант за всички - да се самоубие. При залавяне нещата стигат до доказване, адвокати и вариант версията да пропадне. Сега нещата са "следствието приключи - забравете", обясни Марин Маринов пред Bulgaria ON AIR.

"22-ри калибър не е за толкова убийства, но да кажем, че е допустимо. Но да се самоубиеш с такова огнестрелно оръжие и заглушител...", изрази съмненията си той.

Частният детектив бе категоричен, че на този случай трябва да се даде обяснение.

"Ако това е истината, докажете я пред обществото", призова властите Маринов.

Микробиолог Йордан Стефанов също не крие своите съмнения около истинността на фактите около случая. Той е на мнение, че не може да има категоричност в твърдението, че Росен Ангелов е убиецът от Нови Искър. Стефанов посочи, че ДНК анализът след намирането на петте тела в "къщата на ужасите" е станал много бързо, а сега вторият - този на Росен Ангелов - все още не е готов.

"Откъде са взели референтен материал? Трябва да се определи какъв е биологичният материал. Следват други реакции, които отнемат доста време. Ако биологичният материал е престоял прекалено много време в околната среда - ДНК се уврежда", обясни микробиологът.

"По-страшна е огромната пропаст между МВР, Прокуратурата и обществото. Никъде не прочетох нито едно изявление "да, това е така". 7000 човека в тази малка България се издирват. 7000 човека е изключително много! Издирването е най-слабото звено в МВР", каза още частният детектив Марин Маринов.

"Росен Ангелов не е способен на подобно престъпление!" В това е убеден Марин Ташков, бивш съкилийник на обвинения в шесторното убийство в Нови Искър Ангелов.

Според него издирваният от МВР за бруталното убийство би извършил нещо в момент на силен афект, а това убийство е подготвено. По думите на Ташков там трябва да е имало поне двама души.

"Всичките тези истории, че бил в Чуждестранния легион, че бил обучен човек, това изобщо не отговаря на истината", подчерта Марин Ташков пред Bulgaria ON AIR. Според него Ангелов въобще не е човек, който е трениран. Той посочи още, че Ангелов е бил набит от младо момче, а и вече е бил на възраст.

Ташков смята, че в цялата версия на разследващите има много големи пропуски и е умишлено подхвърлена.

"Там са изстреляни над 30 гилзи, това означава 4 пълнителя и половина, това местене на труповете, оставяне на джипа до кладенеца и тефтерчето... това няма логика", настоя бившият съкилийник на Росен Ангелов.

Според него Ангелов въобще не отговаря на профила на извършителя на шесторното убийство.

"Който го е извършил, той е стоял в къщата. Щом е стоял, значи е търсил нещо", каза още Ташков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мишо Бирата

    58 7 Отговор
    ... и аз искам да напомня за Себе Си !!!
    Изгниха ми кокалите ПОД ЗЕМЯТА ... млад и зелен си отидох "ИНФАРКТ" - казаха ... ... ... четири години тенис играх , и млади булки любих и изведнъж ... ... ... ПОКОСЕН ОТ ИНФАРКТ В ХОТЕЛ !!!
  • 2 аре у лево

    62 6 Отговор
    Ако беше избил толкова хора и беше такъв - планинар, горски човек, легионер от чуждестранния легион, военен тактик и прочее - щеше за изминалите 4 дена да е на светлинни години от района на Нови Искър и Луково! Празни къщи и вили - колкото искаш в страната...
    А и времето като за сезона - супер подходящо.
    Спомням си "самоубития" с РПГ!!!
    Знаещите предупредиха - ще го самоубият Росен... Познаха...
  • 3 Гост

    6 61 Отговор
    До кога ще ни занимавате с жалките опити на псевдо експерти да се сдобият с 5 минути слава?
    Какъв е този частен детектив? Разследва убийства ли? Та той не може да направи разлика между следовател и полицай, тръгнал да дава акъл!
    От къде знае колко пъти е стреляно? И не гилзи се изстрелват, а куршуми, които след напускане на цевта се наричат проектили. Не знам някой да стреля с гилзи.
    Веднага се разбира какви глупости пишат и как нищо не разбират, нито от оръжия, нито от разследване!
    Иначе ефирно време са получили - простотия!

    Коментиран от #20

  • 4 Гост

    14 15 Отговор
    Мисля, че никой платен килър не би тръгнал да трепе толко хора с малокалибрено плякало да рискува възможен провал заради оръжието. Явно е наква лудост от битов тип и това е имал под ръка това е ползвал. Не съм много осведомен ама толко хора да се изтрепят с малокалибрено не съм чул до сега! Някой ако знае да каже дали се е случвало това някъде по света. 5 жертви на куп с тоя малък калибър.
  • 5 Ганчо

    5 46 Отговор
    Карате ме да вярвам на един шмекер бивш пандизчия, а не на Полицията ли бе хора???

    Коментиран от #6, #8

  • 6 Гост

    17 7 Отговор

    До коментар #5 от "Ганчо":

    :))))))))) май май до там ни докараха
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Бесен Язовец

    6 24 Отговор
    До Инч Хай частен детектив изпразвш зареждаш повтаряш и отново докогато ти е кеф! Имал е поне два пълнителя а не е трудно щом е бил сръчен да си преправи и още вс.пак е работил като железар.
  • 10 Бай Х

    24 10 Отговор
    4 пълнителя и половина е изстрелял,значи дайте да разсъждаваме малко,след като изпразва 1-вия ако е имало живи,те да не са си бъркали в носа докато го изчакат да презареди?
  • 11 ......

    29 5 Отговор
    Това масово убийство е за предупреждение и сплашване конкретно към някого от върхушката, той си знае кой е и в момента пълни гащите. Този Ангелов и да е бил част от картинката, едва ли е извършител на зверството в Нови Искър...
  • 12 гост

    38 3 Отговор
    МВР отдаван се е првърнала в една мафиотска структура, чиято основна дейност е да върти далавери и да търгува с влияние........ За съжаление това е истината!
  • 13 RIDIK

    6 23 Отговор
    Добре, че се обади, иначе кой щеше да знае , че има частен детектив Марин Маринов. Ако беше толкова умен, нямаше да си вади хляба, като дебне клиентски булки на калъп.... И без това повечето частни детективи у нас са с по няколко серии "От местопрестъплението" и това им е всичкото обучение. Тия дето ги изгониха от полицията, но си имаха опита от милицията остаряха и измряха. Истинските мозъци си работят тихо в особени консултански фирми и не се изхвърлят като ММ. Да сте чули Ботьо Ботев да се е писал частен детектив ?
  • 14 1112

    12 4 Отговор
    Големи авторитети има в тоя форум . Оръжията под .22 cal са съвсем сериозни. Много професионалисти ги предпочитат за близки контакти пред по-мощните 9х19. Добър малокалибрен пистолет със заглушител е съвършено оръжие. При стрелба в затворено помещение се чува само кихане и шума от механиката. Самия куршум е с ниска начална енергия и бързо губи стабилност, поради което прави големи бели в тялото. Aз имам SW22 Victopy и не го давам за друг модел. На жената съм взел също под. 22 cal една Beretta 21 Bobcat. - страховит дребосък. И двата имат резба за заглушители. Колкото до това дали могат да се избият толкова хора от сам човек - разбира се, че може и ако не са въоръжени, си е чисто клане. Има един приложен спорт за цивилни. Там ставаш почти професионалист. Нарича се IPSC. Там бързата и точна стрелба се свежда до автоматизъм. У нас има такива клубове от 2003 г. Няма нужда да ходиш чак до чуждестранния легион в Корсика за да се усъвършенстваш в стрелковата подготовка. Дал бог и стрелбища. А там 22 калибър е най-евтиният боеприпас.

    Коментиран от #16

  • 15 Вас

    8 1 Отговор
    Баща ми е бивш служител на мвр. И като малък съм стрелял с малокалибрен изключително точно оръжие от 50 метра уцелвах шише много слаб откат ,скорострелност и мек спусак.А като стрелям с макаров и сега вече не съм дете от 10 метра не мога да уцеля шише.Много силен откат и губиш време пак да се прицелиш.Голямия калибър не е за точна стрелба.
  • 16 Гост

    7 18 Отговор

    До коментар #14 от "1112":

    То някой извратен мозък като теб ги е натръшкал. Само баба ти дето не си въоръжил. Ква е тая държава с тия пушки и пищови и такива като тоя със семейства готови за война. То за това стават бели. Ако зависи от мен ще събера всякъкво оръжие от цивилните и ще забраня носенето. Има си служби които могат да носят. За какво му е на цивилен късо оръжие? За беля! Направо косаджиите да събират всичко нарезно и късо и до там. Изтрепаха се.
  • 17 Гост

    6 12 Отговор
    Забравих за авджиите. Карабини с разни снайперски калибри и тем подобни и тях бих събрал, има 12 и 16 това е достатъчно. А не ловджия с карабина правеща изстрел на 500 и повече метра. Е тва е . Вързан поп мирно село.
  • 18 Vasik Atanasova

    8 3 Отговор
    МАРИН МАРИНОВ Е НАЙ ГОЛЕМИЯ ПИЧ
    ПОЗДРАВИ НА ВСИЧКИ РОКЕРИ
  • 19 Ivanov

    0 5 Отговор
    Този Марин Маринов от всичко разбира бе.Да ходи да лови той престъпници! На приказки всеки може, особено фалшивия герой!
  • 20 hmhmhm

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    И ти си написал нещо ката нищо. Това е защото още от началото нещата трябваше да са прозрачни и да има логика. Само че като под шапка мозък не вирее така става. Разследвало се 6 трупа е какво разследвате на баба си гашите. То от вас и чеп за зеле не става. Те пък видиш ли разследвали. Станахте за смях МВР-то. Почти 60г. човек да извърши деянието и какво стана 8 дни след него като не видяхте нищо и не направихте нищо. Убиха уж Бизнесмен защо. Защото сте ПАЛЯЧОВЦИ ето за това.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.