Отидете към основна версия

20 956 11

Побойници на пътя и крадец от о. Бали задържани за отвличането на Адриан Златков

  • адриан златков-
  • отвличане-
  • ториното-
  • ивайло борисов – ториното

Мистериозната дама, която също се озова в ареста заедно с Джамбазов, Ивайло Борисов и Мартин Марков, се казва Здравка Стефанова

Двама от задържаните във връзка с отвличането на Адриан Златков от август миналата година - Георги Джамбазов и Мартин Марков, са добре известни както на полицията, така и на цяла България. На 25 февруари 2016 г. двамата мъже пребиха зверски 31-годишния Васко Наумов на Околовръстното в София заради клаксон.

Мъжете са охранители на Ивайло Борисов – Ториното.

Мистериозната дама, която също се озова в ареста заедно с Джамбазов, Ивайло Борисов и Мартин Марков, се казва Здравка Стефанова. Тя е живеела на семейни начала заедно с един от арестуваните.

По-рано днес от думите на адвокатката на Ториното Мариана Тодорова стана ясно, че ролята на Ивайло Борисов и на втория обвинен - Мартин Марков, в отвличането на сина на бизнесмена Тони Златков, е че са осигурили коли с марки "Опел" и "Шкода" на похитителите. Останалите двама обвиняеми имали отношение към СИМ картите, с които се е поддържала връзката между тях и бащата. Четиримата са помагали на други все още неизвестни по делото лица.

Един от арестуваните мъже за отвличането на Адриан Златков се върнал наскоро от о. Бали, където източвал карти. Става дума за Георги Джамбазов. Това съобщи „Фрог нюз“.

Според тях Златков, който е от бригадата на наркобоса Златомир Иванов-Баретата, бил „командирован“ на екзотичния остров малко след отвличането на младия мъж. Целта била да се заличат следите към преките извършители, допълниха разследващите. Джамбазов всъщност работел на Бали в групата на известния столичен наркобос Кирчо Руския и авера му, познат като Пецата. Двамата са членове на силовата групировка ВИС. Има данни, че въпросната банда на Руския, освен с кражба на пари от карти на Бали, се занимавала и с побои и прочистване на конкуренти. Любопитното е, че те били също от България. Често се стигало до побои. В момента индонезийските власти издирват Руския и Пецата за престъпленията, които са организирали на тяхна територия. Припомняме ви, че Кирчо е наложил тотален монопол върху продажбата на дрога в столичния кв. „Люлин“ и Слънчев бряг.

Сред задържаните за отвличането на Адриан е и гаджето на Георги Джамбазов-Здравка Стефанова, дясната ръка на Златко Баретата-Ивайло Ториното и Мартин Марков. Всички вече са се обзавели с обвинения за помагачество в отвличането. Името на последния беше замесено в побоя на Околовръстното шосе.

Твърде странно се оказа поведението на главния секретар на МВР Младен Маринов, който категорично отрече новината на „Фрог нюз“ за ареста на Златко Баретата и хората му. Много скоро се разбра, че с изказването си той е подвел всички останали медии, които се втурнаха на сляпо да го цитират. Твърди се, че Маринов и Баретата не само се познавали, но са учили заедно. Не е тайна, че главсекът е бил охрана и шофьор на един от най-големите подземни босове у нас-Мето Илиенски. Запознати с миналото на Младен Маринов са категорични, че именно бандитът стои зад старта на кариерата му в МВР. До този момент Младен Маринов не е опровергал тази скандална информация.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини