Отидете към основна версия

3 Април, 2018 17:56, обновена 3 Април, 2018 17:56 5 866 18

Двама въоръжени избягаха от Софийския затвор (СНИМКИ)

  • бягство-
  • затвор-
  • софийски затвор

Мъжете са нападнали охранителите, издирват се

Двама затворници са извършили въоръжено нападение над служители на Софийския затвор и са успяли да избягат, съобщиха от пресцентъра на Министерството на правосъдието.

Сигналът за бягството е подаден около 15:45 часа днес.

В момента се извършват необходимите процесуално-следствени действия и е започнало издирването на затворниците.

По първоначални данни, бягството е извършено чрез заплаха на дежурни надзиратели с огнестрелно оръжие, с което затворниците са разполагали, като по този начин са преодолени няколко поста в корпуса на затвора.

СДВР призовава гражданите, които разполагат с допълнителна информация за издирваните, да сигнализират при гарантирана анонимност на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.

От дирекцията предупреждават гражданите да сигнализират веднага, в случай че забележат двамата мъже. По данни на полицията те са агресивни, възможно е да са въоръжени и да окажат съпротива.

Избягалите са:

- Радослав Колев, рецидивист, осъден на наказание лишаване от свобода в размер на 26 години, за убийство

- Владимир Стефанов, рецидивист, осъден на 30 години затвор за грабеж, отвличане и опит за убийство на двама служители на МВР.

Владимир Пелов Стефанов влиза в затвора през май 2016 година. Излежава 30-годишна присъда за въоръжен грабеж на златарско ателие, отвличане, включително и на дете и стрелба по полицаи през 2011 година.

Пелов е изключително умен и комбинативен, стана известен, след като беше приет с най-висок успех в специалност "Екология" в Софийския университет, докато излежава 15-годишна присъда за убийство на сараф.

Освободен е предсрочно за добро поведение и тогава заедно с още двама души извършва въоръжен грабеж на златарско ателие в Ботевград. Съучастниците му са заловени, той успява да избяга като краде автомобил с цяло семейство вътре. При опит да го заловят стреля и по полицаи.

Именно за всички тези престъпления получава 32 години и ги излежава до днес преди да избяга. Докато тече делото му, през 2013 година е пуснат под домашен арест заради глаукома. През 2016 г. е върнат в ареста , защото е уличен в две убийства - на братя от Ботевград.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини