Last news in Fakti

4 Април, 2018 19:11 5 099 22

Цачева поиска две оставки за бягството от затвора

  • затворници-
  • бягство-
  • цецка цачева-
  • свилен цветанов-
  • петър кръстев

По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов и след проверка на място, министърът на правосъдието Цецка Цачева поиска оставките на временно преназначения на длъжността главен директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ Свилен Цветанов и началника на затвора в София Петър Кръстев.

Оставките са приети от министъра, като длъжностите им ще бъдат временно заети от служители на Главна дирекция „Охрана“ към Министерство на правосъдието.

Работата на комисията по изясняване на обстоятелствата и фактите относно бягството на лишените от свобода за тежки престъпления Владимир Пелов и Радослав Колев продължава. След представяне на
доклада от комисията до 12 април, ще бъдат предприети дисциплинарни мерки спрямо действията на пряко отговорните служители, в резултат на които е извършен този изключително тежък инцидент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЮШС

    67 1 Отговор
    Аз искам само една. Познайте на кой.
  • 2 vyufuyl

    56 1 Отговор
    а на тоя траве......ит кой да му поиска оставката а

    Коментиран от #4

  • 3 Гост 9589

    59 2 Отговор
    В нормална държава за такова лесно бягство през парадния вход ще хвърчат много оставки Цецке. Но в територията не се пуска лесно кокала, Цецке, Бойко, Цецо и т. н.
  • 4 А после ?

    12 13 Отговор

    До коментар #2 от "vyufuyl":

    После кой ще ви чисти л..ната и повърнята ?

    Коментиран от #5, #12, #19

  • 5 Ха ха

    25 0 Отговор

    До коментар #4 от "А после ?":

    Като гледам как чистят целите в л.. на горките.
  • 6 Позор нагъл и рус

    30 1 Отговор
    Това са Наглите и Долни ГИНКОПИТЕЦИ Позорящи България и Ограбващи единствено Българите!!!
  • 7 абс

    35 0 Отговор
    държава на мутрите-МУТРАФОНИЯ!!!!! Начело с мафиота БУДА!!!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Смет

    33 1 Отговор
    Първо твоята и на МВР баш началника. Толкова сте неадекватни, като постоянно надрусани изглеждате. ГЕРБ тотално се провалихте. Не Шенген, вие и за Босфора не ставате.
  • 10 ха ха ха

    18 5 Отговор
    Никой не е бягал от затвора, тия сами ги оставиха да избягат, за да може общественото внимание да се отклони от ЧЕЗ и вие глупендери се вързахте на ските ;)
  • 11 Къртев

    32 1 Отговор
    Аз, чак днес разбрах, че Цецка Цачева е министър. Мислех, че като не стана президент е хванала пътя, като Фидосова. Я виж ти? Те хората, дори и част от заклетите фенове на ГЕРБ, красноречиво я отхвърлиха на президентските избори. А те с цялата си наглост министър, я направили.
  • 12 Борис

    10 0 Отговор

    До коментар #4 от "А после ?":

    Нали първо тях някой трябва да изчист , но както са затънали до гуша ще трябва яко прочистване и миене след тях.
  • 13 Гост

    23 0 Отговор
    Твоята да ти поискат. Отново пълен провал за Цецка оставка
  • 14 ъхъ

    12 0 Отговор
    А ние искаме само една -на ГЕРБ!
  • 15 Гост

    12 0 Отговор
    ЦОцка Цачева да си подаде оставката
  • 16 Dimitar

    5 0 Отговор
    Предизборни обещания на ГЕРП 2009 г.:

    Управленската програма в отделните сектори

    - "Финанси", Отбрана", "Здравеопазване", "Спорт", "Младежки дейности", "Околна среда", "Регионално развитие" и във водния сектор, "Транспорт", "Иконовмика", "Енергетика", "Селско стопанство", "Образование", "Наука", "Култура", "Информационни технологии" и пр. между другото предвижда:

    - Намаляване на осигурителната тежест с до 5 процента, ускорено връщане на ДДС до 30 дни за инвестиции от над пет млн. лв. и 25 (?!?!?!) създадени работни места;

    - Намаляване на броя на съществуващите режими, скъсяване на сроковете за разглеждане на исканията за подпомагане на инвеститори чрез изграждането на индустриални зони;

    - Защита на правата на българските граждани и юридически лица зад граница, подпомагането на българските общности в чужбина чрез конкретна политика за утвърждаване на техния статут и права.

    - Спиране на съкращенията в армията и повишаване на нейните способности, прилагането на нови форми за подготовка на българските граждани за защита на страната;

    - Намаляване на щата на Министерството на отбраната;

    - Създаване на териториален резерв на подчинение на кметовете на общините - т. нар. Национална гвардия;

    - Преглед на сключените досега големи сделки за доставки на въоръжения и техника и мери за ограничаването на корупцията, въвеждането на колективен способ за обсъждане на кадрови решения.

    - Законопроект за пациента, повишаване на заплатите и модерни
  • 17 jfoxfk

    10 0 Отговор
    Г-жа Цачева при такава ситуация е достатъчна ЕДНА оставка - ВАШАТА.
  • 18 Bingo

    7 0 Отговор
    Вече се чудя коя ще е следващата издънка, такава пародия на държава не сме имали през цялата ни хилядолетна история. Където и да чукнеш все се пука "но всичко е точно". Не знам вече да плача или да се смея на интелекта на вътрешния и на правосъдния министър да не говорим за глав. сека. Най-лошото е че те са огледало на интелекта на болшинството от избирателите щом са на тези позиции. Може да си направите сметката колко се е "обезкървила" държавичката ни, не толкова в количесвен а в качествен аспект.
  • 19 гост

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "А после ?":

    Такива като тебе, които им лижат задниците и продължават да гласуват за тях.
  • 20 Гражданин

    8 0 Отговор
    Цецке проблемът е че не можеш да накараш хората си да работят, няма никакъв контрол над нищо, а има един куп контролни органи, които вземат огромни заплати. Администрацията ти е раздута в невиждани размери, бюджетът на министерството ти е поголям от този на много европейски държави, но резултатът е нула. И за теб се отнася неможе да вземаш 5 000лв заплата, а да не можеш за пет пари работа да свършиш.
  • 21 достойнство

    5 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Ами нали ти си министър сега, ти си част от тази простотия. Нали уж беше юрист. Ти само за ядене и пиене и рушвети мислите. Затова ако имаш малко достойнство , в което се съмнявам си подавате оставка с вътрешния министър който е знаел от година, че ще избягат. Стоплих -да не би Вие да сте помогнали да избягат затворниците. А бойко няма да изостави партийната секретарка и негова другарка Цецка Цачева. Падение, смрад и отврат.
  • 22 ТИКВОЧА

    2 0 Отговор
    ЛЕЛЕ КАКЪВ УРУНГЕЛ ИМАТ ЗАТВОРНИЦИТЕ КАК НЯМА ДА БЯГАТ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове