Отидете към основна версия

17 Април, 2018 15:53, обновена 17 Април, 2018 15:53 9 314 8

Претърсват колата на Иванчева над час

  • десислава иванчева-
  • йорданка фандъкова

Йорданка Фандъкова отрече да знае нещо по случая

Малко след задържането на кмета на столичния район "Младост", Десислав Иванчева, разследващите започнаха оглед на колата ѝ, продължил над един час.

Административният ръководител на специализираната прокуратура Иван Гешев помоли журналистите да оставят разследващите да свършат работата си. Той допълни, че утре в 11:00 часа ще бъде дадена пресконференция, на която ще бъде дадена подробна информация по случая.

Все още няма официална информация дали има други задържани участници в корупционната схема.

Кметът на София Йорданка Фандъкова също отрече има информация по случая с Иванчева, освен това, което е чула и видяла в медииите.

„Кметовете се избират мажоритарно, включително и районните. Отговорността е голяма. Имали сме сигнали за забавени преписки, които съм изпращала на вниманието на кмета на „Младост“ за предприемане на действия. Разглеждани са и на комисия, но при мен са идвали само сигнали и оплаквания за забавени преписки в района“, заяви Фандъкова, цитирана от "Фокус".

Попитана как ще реагира на ареста на кмета на район „Младост“ в качеството си на неин шеф столичният кмет коментира:

„Не съм шеф на районните кметове. Подчертавам, че всички районни кметове са избрани мажоритарно от гражданите на съответния район. Имаме само координационни взаимоотношения. Доста често се бърка, че съм шеф на районните кметове, но това не е така. Шефове са им гражданите, които са ги избрали“, заяви още столичният кмет.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини