Отидете към основна версия

6 389 44

Десислава Иванчева: Не са ми светили ръцете

  • десислава иванчева-
  • съд-
  • подкуп-
  • младост

Прокуратурата не разследва ареста на кмета на Младост

Причината за акцията срещу мен е да бъде заменена със служебен кмет на име Румен Русев, който в момента е заместник-кмет в община "Младост". Това обясни пред журналисти кметът на "Младост" Десислава Иванчева на влизане в съдебната зала преди разглеждането на мярката й за неотклонение от Специализирания съд.

Десислава Иванчева заедно със зам.-кметът на "Младост" Биляна Петрова, както и Петко Дюлгеров бяха задържани при акция на спецпрокуратурата и КПКОНПИ преди дни по направление корупция.

„Пари не сме пипали, не сме взимали, не сме искали и не сме получавали”, подчерта Иванчева.

Тя каза още, че не знае как парите, открити при задържането й в колата, в която се е возила, са попаднали там.

По пръстите й не са открити следи от маркера, с който са били белязани парите, а само малко отстрани на дланта, попаднал случайно там, добави тя.

„Не са ми светили ръцете”, категорична беше Иванчева.

Иванчева разкри, че фирмата, която е подала сигнала срещу нея е "Ваклин груп".

Иванчева каза още, че не знае как парите, открити при задържането й в колата, в която се е возила, са попаднали там. По пръстите й не са открити следи от маркера, с който са били белязани парите, а само малко отстрани на дланта, попаднал случайно там, добави тя.

В момента се провежда съдебното заседание, на което трябва да стане ясно каква мярка ще бъде наложена на тримата обвиняеми.

В прокуратурата не е разпоредена и не се извършва каквато и да е проверка на действията на наблюдаващите прокурори и разследващите органи по досъдебното производство, по което обвиняема е кметът на Район Младост – Столична Община - Десислава Иванчева.

Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Изявлението е отговор на запитвания от редица медии, сред които и Факти.бг.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини