Last news in Fakti

21 Април, 2018 10:48 3 758 13

Натикаха кметицата на "Младост" в клетката на „Килърите“

  • десислава иванчева-
  • кмет-
  • подкуп

Страшни болежки мъчат закопчаните в ареста

Задържаната в подозрение за получаване на подкуп кметица на район „Младост“ Десислава Иванчева се оказа в стъклената клетка, в която за пръв път бяха показани бандата за мокри поръчки „Килърите“ на Йоско Костинбродския и на покойния Райко Кръвта от Перник. Специалното помещение беше изградено в сградата на Специализирания наказателен съд, за да бъдат настанявани в него само най-опасните бандити в страната, както и чуждестранните терористи, които службите у нас залавят.

Именно в бронираното помещение се озова и кметицата Иванчева заедно със заместничката си Биляна Христова-Петрова и бившия кмет на района Петко Дюлгеров. Иванчева по-късно беше оставена за постоянно зад решетките заедно със заместничката си и бившия кмет на района Дюлгеров. Последният е обвинен, че е посредничил при получаването на подкупа от 70 хил. евро, който бил само част от крайно договорената сума от 250 хил. евро. Заместничката пък отговаря в съучастничество. Дюлгеров направил самопризнания и съдействал на разследващите но въпреки това от прокуратурата поискаха вчера постоянният му арест, пише в. "Монитор".

Подобно беше искането и за Иванчева и заместничката й, които в хор сътвориха същински цирк, докато седяха в стъклената клетка. Те изчакаха там около 10 минути, докато съдебния състав влезе в залата. През това време Иванчева размахваше написани на ръка листчета с доказателства, които според нея ще я оневинят пред съда и пред обществото. „Няма пари. Не съм взимала нищо. Не съм искала подкуп и не съм получавала“, крещеше Иванчева, която беше облечена в спортни обувки, дънки и плюшен лилав суитшърт, който по никакъв начин не подсказваше за важната й длъжност на районен кмет. За разлика от нея заместничката й беше издържана в по-стилно облекло, както и бившия кмет Дюлгеров. Всичките обаче се оказаха болни - Дюлгеров бил на косъм да ослепее в ареста. Диагностицирали го в турска болница преди години. Иванчева също имала проблеми със здравето през 2013-а година, а заместничка й трябвало да пие хапчета нощно време, което ставало трудно зад решетките. Посъветвана от тримата си адвокати кметицата дори се тросна, че иска на свобода, защото срещу нея нямало доказателства. Според защитниците й специалните разузнавателни средства, с които било записано договарянето и получаването на рекордния за историята ни подкуп не били разписани от съда. Те обаче пропуснали да й кажат, че по закона за МВР също има опция за използване на СРС-та които да са годни доказателства За това и от прокуратурата обясниха, че ще набавят необходимите документи.

Защитниците се усъмниха и в маркерите от белязаните банкноти, от които ръцете на всички обвиняеми светнали. Според тях по ръцете на Иванчева имало следи само по дланите, с които тя нямало как да ги брои и отново намекнаха, че някой е подхвърлил парите в колата й. Интересен факт обаче е, че следи от маркера има и върху сенника й или иначе казано Иванчева е пипнала парите, сложила ги е в колата си, а след това се е погрижила за комфорта на очите си като е пуснала сенника на служебния автомобил.

Парите, с които е платен подкупа станаха причина за спор в съдебната зала. Според защитниците на обвиняемите пачките са били подсигурени от бизнесмена Александър Ваклин, който е и свидетел по делото. След акцията те са били описани, а малко след това са възстановени на притежателя им с протокол. Документът е подписан от Деньо Денев - служител на Комисията за предотвратяване на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество, чиято е и акцията. Въпросният Денев е и свидетел по делото, като по думите на прокуратурата той е направил това в качеството си на „съвестен гражданин“. Именно протокола от разпита и връщането на парите стана причина за спор. Според представителите на държавното обвинение парите са все още налични. Защитниците обаче твърдяха напълно обратното и смятаха, че ако пачките са върнати, то няма причина изобщо да се води делото.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Zax

    21 15 Отговор
    Ами да. Там е мястото на всичко противници на ГЕРБ, осмелили се да надигнат глава. Тя си е опасен рецидивист! Наемен и сериен убиец. Сигурен съм, че е заплашила целия квартал Младост за да стане кмет!
  • 2 НКВД

    24 9 Отговор
    Всички от ГЕРБ трябва да си ходят много спешно ако искаме да има България. За 10 г. ни върнаха в турското робство! Интригата и шантажа са оръжията на Б.Б и компанията която си дели нашите милярди от ЕС и данъците
  • 3 гост

    14 8 Отговор
    Ами да ги закарат на море в някой хотел ще им е по удобно.
    Много хора се изказаха относно подкупа ,което навежда на мисълта,че това не е единственият път в който са искани и давани подкупи.
    Всички са"БОЛНИ"след като ги опандизат и тези"гургулици"не правят изключение.
  • 4 зомби килър

    12 5 Отговор
    Това е послание на системата към всеки който проявява самодейност.Полиция ,прокуратура,съд,политици,всички са оплетени като свински черва и се хранят от тази система,наистина ли мислите че ще оставят едно момиченце да им застраши комфортният живот.Нека всеки който се опита да застраши системата да си направи сметката и да види какво го очаква.Ще я осъдят за наказание и назидание като пример за раята да си знае мястото,да раб оти,да си плаща данъците,да гледа новините ,турските сериали и каквото иска и да мълчи и да ръкопляска.
  • 5 Ads

    21 6 Отговор
    Питали кметицата откъде са тия пари, а тя казала, че хванала златната рибка. А как ще го докажете? Ами не виждате ли парите, отвърнала тя.
  • 6 Ноне

    16 10 Отговор
    Тая нагла кметицата на "Младост" Иванчева е ВИНОВНА за всичко в България - за лошите пътища и магистрали осеяни с дупки, за бедността, за липсата на Образование, Здравеопазване и Икономика в България, за липса на Правосъдие и поръчковата прокуратура, за огромните заеми които трябваше да се теглят и разпределят между управляващите, виновна е дори и за това, че Президента не е от ГЕРБ и създава големи проблеми на Групировката ГЕРБ. Предлагам на съда за да се оправи България- доживотен затвор за най-опасния враг на Родината - Иванчева !!!
  • 7 Гост

    16 6 Отговор
    Болни ли? Като взимаха парите нищо им нямаше. Затвор.
  • 8 хихи

    10 4 Отговор
    как така са му върнати парите нали те са доказателство,тече разследване и така на татък.Значи тази работа е наредена и мирише на постановка та се не трае
  • 9 незнайко

    3 7 Отговор
    Случая Иванчева наподобява на случая Скрипал ! Много шум, ДОКАЗАТЕЛСТВА липсват или сега ще ги фабрикуват !!! На всички ни стана ясно, че това е постановка, режисирана от ДС !!! Явно не ги бива в тази "дейност" !!!
  • 10 Да да

    8 4 Отговор
    Мачкайте ги тези гниди! Много се навъдиха. Конфискация на цялото имущество и на съпруга/та и на децата,на майките и бащите им! Ако имат братя и сестри и на тях,ако са им дарявали или продавали! Също и на братовчедите и на близки! После на социални пенсии,без значение от осигуровките им. Затвор минимум 10 год.Нека има такъв закон,после като почне някой да бърка в кацата,тези до него да го спрат,ако им е мило имуществото. А ако са невинни ,нека минат детектор на лъжата.
  • 11 Гост

    4 4 Отговор
    Евала,брат. По-точен коментар не може да има. Точно така. Мачкайте гнидите и кърлежите.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.