Отидете към основна версия

24 Април, 2018 17:08, обновена 24 Април, 2018 17:08 3 032 21

Пламен Георгиев: Иванчева е крайният получател на подкупа

  • пламен георгиев-
  • десислава иванчева-
  • подкуп-
  • младост-
  • корупция

От СРС-тата, които сме използвали, категорично се вижда, че парите за г-жа Иванчева, заяви председателят на новия антикорупционен орган

Снимка: БТА

Десислава Иванчева е крайният получател на парите, открити в нейния автомобил при ареста ѝ. В това е категоричен председателят на новия антикорупционен орган Пламен Георгиев. Той бе категоричен, че подопечната му институция няма полицейски функции, а от тук нататък прокуратурата ще преценява дали и какви обвинения ще има срещу кметицата на столичния район „Младост”.

„Част от парите са намерени в автомобила на Иванчева, а друга част - в посредника. Нямам никаква информация за други лица. От СРС-тата, които сме използвали, се вижда, че парите за г-жа Иванчева, категорично. Единствено прокуратурата може да прецени дали ще има обвинение и да съобщи за постъпили нови свидетели е прокуратурата. Каквито сигнали е имало сме ги подали“, обяви шефът на антикорупционния орган пред журналисти в парламента, цитиран от "Канал 3".

Относно действията при ареста той коментира: „Нашите служители запазват местопроизшествието, нищо друго. Да не влезе някой, да не отвори вратата на колата. Всичко трябва да се запази до момента на огледа да няма никаква промяна“, обясни той.

Попитан дали служители на Антикорупционния орган са пречили на Десислава Иванчева да говори Пламен Георгиев отговори: „Разбира се, че не са. Нямаме право по закон, повтарям го за сетен път. Работата ни приключва до момента на спиране на колата. Ние нямаме правомощия по задържане така, че реално не сме участвали в задържане на кметицата на „Младост“. Нашата работа няма полицейски функции”.

Георгиев повтори за пореден път, че е било необходимо Иванчева да бъде държана пред колата ѝ, макар и на оживеното кръстовище в центъра на София. „Казах го страшно много пъти. Прокуратурата си свърши правилно работата. Оценката ми е като наблюдател, в крайна сметка нямаме правомощия в тази сфера. Ако това не беше извършено на място, ако бяха преместили автомобила например пред районното първият въпрос щеше да бъде защо трябваше да се мести и на друго място да се намират парите“, каза още шефът на службата за борба с корупцията.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини