Отидете към основна версия

2 611 13

Пуснаха на свобода мъжа, наръгал момче в столичен тролей

  • тролей-
  • наръган

Адвокатите на Георги Георгиев пледираха, че трябвало да се грижи за майка си

Съдът пусна под домашен арест нападателя от столичния тролейбус 7, който прободе 18-годишен младеж след забележка.

Обвиняемият Георги Георгиев заяви, че иска да види майка си жива за последен път. Адвокатът му обясни, че той се грижи за нея и поиска от магистратите да променят мярката му за неотклонение в домашен арест.

Съдът прие, че има опасност от извършване на престъпление, но не заради криминалното минало (от 2003 г.), тъй като обвиняемият е реабилитиран отдавна. Магистратите отчитат обстоятеството, че във владение на обвиняемия освен метадон, е намерен и амфетамин. Според съда обаче няма реална опасност нападателят на младото момче да се укрие от органите на реда, затова постанови домашен арест за 33-годишния мъж.

Потърпевшият без причина и без да бъде предизвикан е нанесъл удари в гърба на обвиняемия, отправяйки му обида "циганин". След това обвняемият е започнал да вика и да пита защо го е ударил и защо го обижда. Последвала е схватка и обвняемият със сгъваем нож е нанесъл нараняванията. Има данни за причинена телесна повреда и престъпление против личността, но съдът няма доказателства нападението да бъде прието като умишлен опит за убийство, пише в мотивите на съда.

Георгиев беше задържан на 14 май. Причина за наръгването бе забележка за непристойно поведение на група деца в градския транспорт, които замърсявали превозното средство, чоплейки семки. След инцидента стана ясно, че Георгиев е на метадонова програма и е наркозавосим.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини