Отидете към основна версия

24 155 37

Само във ФАКТИ: Обискират Перата без разрешение

  • петър низамов-
  • перата-
  • стоян тончев

Причините за стрелбата по Петър Низамов са чисто политически, подкрепя теорията Стоян Тончев

Журналистът и познат на Петър Низамов - Стоян Тончев, разкри сериозни нарушения на МВР около стрелбата по Перата. В интервю пред ФАКТИ Тончев сподели, че от ОДМВР-Бургас са извършили два обиска в дома на Низамов въпреки изричната забрана на съда.

"На 26 юни застреляха Петър Низамов, но междувременно всички крият и лъжат, че са намерени не повече от 7 гилзи. Изстреляните патрони са над 20 - има забити по близките автомобили и дървета. На следващия ден, 27 юни, от полицията искат да му вземат натривки, да го третират като престъпник. Има искане от прокуратурата за обиск на дома и автомобила му - без съдебно разпореждане. Без разрешение на 27 юни правят първия обиск в дома му. На 28 юни излиза разпореждане, в което съдът забранява обиск на дома на Низамов (приложения по-долу документ). Все пак домът му не е обект на местопрестъплението (стрелбата е на улицата)", разказа Тончев.

Петър Низамов - Перата в болницата

"След влизането ѝ в сила на 28 юни, забраната за обиск е пренебрегната от полицията и униформените влизат в дома на Петър Низамов втори път. За целта те са излъгали възрастната му леля, която е била там. Изчакали са и компютърен специалист от София, за да претърсят и личния му компютър. Допускаме, че е възможно да са подхвърлили нещо в дома", допълни той.

Тончев сподели още, че от 26 юни до вчера (29 юни) етажът в болницата, където е настанен Перата, домът и личният му автомобил са били бдително охранявани от полицейски патрули.

Автомобилът на Низамов (вляво), зорко охраняван от служител на МВР

Според Тончев причините за стрелбата по Петър Низамов са чисто политически. Перата е съпредседател на организациите "Свободна Европа" и "Европейски Щит", борещи се срещу сегашната власт. Преди малко повече от половин година именно Низамов разкри твърдението, че Бойко Борисов е лежал в затвор в Чехия.

Тончев и Низамов са категорични в едно, а именно, че кървавото нападение над Перата е категоричен опит за убийство, целящо да запази мълчанието срещу властта у нас.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини