Last news in Fakti

30 Юни, 2018 15:26 24 061 37

Само във ФАКТИ: Обискират Перата без разрешение

  • петър низамов-
  • перата-
  • стоян тончев

Причините за стрелбата по Петър Низамов са чисто политически, подкрепя теорията Стоян Тончев

Само във ФАКТИ: Обискират Перата без разрешение - 1

Журналистът и познат на Петър Низамов - Стоян Тончев, разкри сериозни нарушения на МВР около стрелбата по Перата. В интервю пред ФАКТИ Тончев сподели, че от ОДМВР-Бургас са извършили два обиска в дома на Низамов въпреки изричната забрана на съда.

"На 26 юни застреляха Петър Низамов, но междувременно всички крият и лъжат, че са намерени не повече от 7 гилзи. Изстреляните патрони са над 20 - има забити по близките автомобили и дървета. На следващия ден, 27 юни, от полицията искат да му вземат натривки, да го третират като престъпник. Има искане от прокуратурата за обиск на дома и автомобила му - без съдебно разпореждане. Без разрешение на 27 юни правят първия обиск в дома му. На 28 юни излиза разпореждане, в което съдът забранява обиск на дома на Низамов (приложения по-долу документ). Все пак домът му не е обект на местопрестъплението (стрелбата е на улицата)", разказа Тончев.

Само във ФАКТИ: Обискират Перата без разрешение

Само във ФАКТИ: Обискират Перата без разрешение

Петър Низамов - Перата в болницата

"След влизането ѝ в сила на 28 юни, забраната за обиск е пренебрегната от полицията и униформените влизат в дома на Петър Низамов втори път. За целта те са излъгали възрастната му леля, която е била там. Изчакали са и компютърен специалист от София, за да претърсят и личния му компютър. Допускаме, че е възможно да са подхвърлили нещо в дома", допълни той.

Тончев сподели още, че от 26 юни до вчера (29 юни) етажът в болницата, където е настанен Перата, домът и личният му автомобил са били бдително охранявани от полицейски патрули.

Само във ФАКТИ: Обискират Перата без разрешение

Автомобилът на Низамов (вляво), зорко охраняван от служител на МВР

Според Тончев причините за стрелбата по Петър Низамов са чисто политически. Перата е съпредседател на организациите "Свободна Европа" и "Европейски Щит", борещи се срещу сегашната власт. Преди малко повече от половин година именно Низамов разкри твърдението, че Бойко Борисов е лежал в затвор в Чехия.

Тончев и Низамов са категорични в едно, а именно, че кървавото нападение над Перата е категоричен опит за убийство, целящо да запази мълчанието срещу властта у нас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Будалата

    35 53 Отговор
    То ако не е Ямбол ще е Бургас. Ма то големи юнаци имало брейййййй. Ма стрелят ги а то куршум не ги лови. Ма то плюят ги а то уроки ги не лови. Един от друг по известни.

    Коментиран от #9

  • 2 Иванов

    100 37 Отговор
    Дръж се Пера, много беше, молко остана и тиквите ще си получат заслуженото!

    Коментиран от #33

  • 3 ТОВА МОМЧЕ С НИЩО НЕ ОТСТЪПВА

    29 14 Отговор
    На ПОБОЙКО БОРИСОВ, спокойно може да поеме утре новото правителство от него и да председателствува една година в ЕВРО ПАРЛАМЕНТА. Луди жаби в БОЛЬШОЙ ТЕАТЪР , няма нищо чудно. БЪРДАК ДО БЪРДАКА МИЛА МОЯ МАЙНОЛЬО . И пак ще сме щастливи - пътуваме НО не в Шенген а в Афганистан, берем ягоди и портокали в чужбина и ЯДЕМ банани всеки ден в ЗАДНА полусфера. Дон КОРЛЕОНЕ днес пък РЯПА ще яде, той от властта се криел а у нас Мафията е властта.

    Коментиран от #17

  • 4 гост

    66 15 Отговор
    Значи ако си срещу власта може да те "приключат". Демокрация!

    Коментиран от #13

  • 5 Джендо

    46 13 Отговор
    Свестните у нас считат за луди......Без грам лудост отечество не се освобождава - цитати.
  • 6 Ко става с нас ВИ ? Що за СВЯТ светува ?

    37 7 Отговор
    Бай Тошо , техни мутри го бутнаха в ЗАТВОРА. Нико
    ще и Елена ЧАУШЕСКУ, мутрите ги разстреляха. Хонекер емигрира НО и него го осъдиха. НАШАТА КРИМИНАЛНА БУРЖОАЗИЯ РАЗНИЩВА ДЪРЖАВАТА - открито, явно, нагло, легално, с охрана, пари държавни и коли и КЕРВАНА ВСЕ ОЩЕ ВЪРВИ ! Защо ? Казват че, ЩОМ ИМА ОВЦИ - ЗНАЧИ ТАМ ИМА И КАСАПИ ! ОВЧА МАСА ЛИ СМЕ Бе.е.е.....е ? ДО КОГА Бе.е.е....е? О.о.о...о неразумний юроде, защо не се браним срещу касапите ?
  • 7 Цървул

    36 21 Отговор
    Ако това са новите ни революционери.Не благодаря!!!!

    Коментиран от #20

  • 8 Лошия

    26 13 Отговор
    Ха ха От кога за да ти направят обиск им трябва лично разрешение. Заповед против обиск даже и в Холивуд не са се сетели да филмират.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Умната, ГОСПОДА !

    8 11 Отговор
    Утре може да стане шеф на МВР и извинявайте че се видяхме !
  • 11 KoKi4a

    26 11 Отговор
    Ако са искали да го убият щяха да го направят...
  • 12 Морук

    23 17 Отговор
    Новият ни национален герой,колко ли парички смъкнаха от имигранти
  • 13 аз съм

    12 4 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Ааааа , ни бе , то не е като едно време при комунистите ! То е ДЕМОКРАЦИЯ !
  • 14 кучето шаро

    32 5 Отговор
    - Тате, кой е Батман?
    - Батман сине е човек, който денем работи, а нощем се маскира.
    - Като чичо Пешо ?
    - Не сине, чичо ти Пешо е травестит.
  • 15 Гражданин

    16 15 Отговор
    Криминалният контингент новите национални герои няма такава държава изходат е терминал 2
  • 16 ХА ХА ХА

    13 3 Отговор
    ОТ ТЪП ПО ТЪП ! ЩЕ ГИ НАПРАВИМ ПАРТИЙНИ ЧЛЕНОВЕ .
  • 17 no name no face no number

    6 6 Отговор

    До коментар #3 от "ТОВА МОМЧЕ С НИЩО НЕ ОТСТЪПВА":

    натиснах + но системата на факти работи избирателно, би триабвало сега + да са ти 12, но са 11 жалко.
  • 18 лошия

    12 16 Отговор
    20 изстрела, целия квартал е надупчен, Перата 2 леки рани в краката. Stevie Wonder дабеше стрелеца щеше да го убие, а не да стреля сватбарската. Е как няма да му вземат натривки на ръцете. Повече от ясно е, че се е самопрострелял за пари и да окаля полицията и Б.Б.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Ак47

    12 8 Отговор

    До коментар #7 от "Цървул":

    Цървул написа : .......Ако това са новите ни революционери. Не благодаря!!!!...... Че ти какво мислиш, че "старите", хайдутите и "войводите" са били нещо по-различно ли ?! Ми погледнете стари снимки на хайдути и войводи....вместо джипове и БМВ-та - охранени и красиви коне, вместо Калашници - седефени пушки и гравирани със злато ятагани, вместо автоматични пистолети - револвери или украсени кремъклии.... май само коврите ги нема по снимките ! Зарежете кво пише в читанките, истината е друга.

    Коментиран от #36

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Българин

    14 3 Отговор
    Господ-Бог да те пази ! Малко са мъжките момчета, които имат смелоста да кажат истината срещу омразните ГЕРБ-ери !
    Куршумите няма да заглушат онова, което трябва да излезе на яве !
    Те са само показ на това. коло са страхливи управляващите, но идва и тяхният край ! Остана им още малко. И народа ще бъде свободен !
  • 23 112

    7 9 Отговор
    стига сте ни занимавали със селски тарикати, дето се репчат само на малки дечица.
  • 24 АНОНИМЕМ

    11 2 Отговор
    БЕЗ СЪДЕБНА ЗАПОВЕД НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА ВЛИЗА И ДА ПРАВИ ОБИСК , В ДОМЪТ ТИ ,НО В НАШАТА ДЪРЖАВА МОЖЕ ,ВЛИЗАТ В ДОМЪТ ТИ ,СТРЕЛЯТ ТЕ НА УЛИЦАТА, РЕКЕТИРАТ ТЕ ,БЕЗ ДА РАЗБЕРЕШ ,ПРАЩАТ ТЕ В ЗАТВОРА ЗА НИЩО ,АКО СИ ОТВОРИШ УСТАТА ТИ Я ЗАТВАРЯТ ,А НЕПРЕКЪСНАТО ГОВОРЯТ ЗА ЛАГЕРИТЕ ,ДА АМА НЕ ,НИЕ ЖИВЕЕМ И ДНЕС В ЛАГЕР , ТОВА ЛИ Е ДЕМОКРАЦИЯ
  • 25 АНОНИМЕН

    12 2 Отговор
    АЙ СЕГА ПЕРАТА КАТО ИМ СПРЕТНЕ ЕДНО ДЕЛО ДО СТРАСБУРГ ,КОНВЕНЦИЯТА ЗА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА ,ДРАСКАЧИТЕ ТУКА МНОГО ПЛЮЕТЕ АМА ТОЗИ ЖИВОТ Е ЗА СМЕЛИТЕ ,КОИТО ИЗЛИЗАТ И ГОВОРЯТ КАТО ПЕРАТА ,ДОКАТО ПЕРАТА ГО ТРЕТИМАТ КАТО ПРЕСТЪПНИК ,ЗА ИСТИНСКИТЕ ОЩЕ УМУВАТ ДАЛИ СА ВИНОВНИ ИЛИ НЕ ,
  • 26 Ауууууу

    3 7 Отговор
    Много хубаво станало, само дето куршумите е трябвало да са му в главата.....
  • 27 Морски

    8 2 Отговор
    Даваи Пера със теб сме
  • 28 ТВП

    8 1 Отговор
    Гони ги до дупка тия от мвр
  • 29 Да да

    1 1 Отговор
    Полицайте са били с бурки и не са виждали добре през мрежичката! Може да са били жени мюсли-манки! Или тоя им е дръпнал 50 метра аванс на 25 метра място! По Бареков лайна летха, сега явно са решили да пролеят кръв! Браво на БСП/ДПС/ДС номенклтурата!
  • 30 Петър

    2 7 Отговор
    От Къде Перата има пароюи да кара такава кола,като си голям герой,революционер да ги беше дарил за деца или възрастни хора.Чудиш се как да привлечеш внимание с клипове,снимки,плтени статийки.Ако искаха щяха да те убият,ако бяха полицаи или бОйко Б. Щяха да ти теглят куршума,нямаше и да се чуе за теб.Ставаш смешен!Много го подкрепята,я се зямислете този човек защо толкова го е страх да му претърсват дома и колата- не се ли замисляте,че може да се занимава със схеми и наркотици,затпва да го стрелят,а той се прави на герой!
  • 31 Боби

    1 0 Отговор
    Лихвар е
  • 32 Тоягата

    5 0 Отговор
    Подкрепа!!!
  • 33 Иванов

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Иванов":

    Преди това едни други хора ще си получат заслуженото
  • 34 бббббб

    1 1 Отговор
    Всеки може да бъде обискиран без разрешение от Съда,когато има съмнения или данни за извършено престъпление или с цел търсене на доказателства по-вече образувано досъдебно производство.Протокола се съставя от Разследващ полицай или следовател в присъствието на 2-две поемни лица.После до 24ч. се докладва на дежурен съдия за одобрение. В 99% от случаите тези протоколи за обиск се одобряват . Което значи ,че обиска е законен.А,когато се случи този 1% да не бъде одобрен се счита за незаконен обиска. И обискирания може да предяви претенции в съда.
  • 35 Морски

    2 0 Отговор
    Бургаския Робин Худ
  • 36 Роб

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Ак47":

    Ами нека да ви тъпчат,тогава.Заслужавате си съдбата.
  • 37 Торбалан

    0 1 Отговор
    Страшен шопага и комплексар. Търси внимание.