Отидете към основна версия

15 004 26

Кандидат-национали по борба или кокошкари?

  • борци-
  • борба-
  • грабежи-
  • слънчев бряг-
  • сливен

Да дебнеш пияни чужденци посред нощ в Слънчев бряг

Двамата братя Мариян и Даниел Ганеви, професионални борци от Сливен, и съмишленикът им Николай Бабаков от пловдивското село Бенковски, нападали и обирали туристи в Слънчев бряг, са с повдигнати обвинения за 2 грабежа. Полицията разследва още два случая, за които групичката апаши си признала.

През деня тримата работели като охранители на паркинги, но в малките часове на нощта дебнели и тормозели чужденци на по-уединени места в курорта, споделиха от полицията. Уличните грабежи, напомнящи мутренските времена от близкото минало, са осъществени от 2 до 8 юли, а сред потърпевшите са млада жена и две момчета на 9 и 15 г.

Престъпните деяния на 22-годишния Мариян, 20-годишния Даниел и 19-годишния Николай по всяка вероятност са повече и тепърва ще бъдат присъединени към материалите, които вече са предадени в районната прокуратура в Несебър.

От двамата братя Мариян Ганев е най-титулуваният. Няколко пъти 22-годишният спортист е републикански шампион по борба в категория до 92 кг. и тепърва му е предстояло да влезе в националния отбор на страната.

Мариян Ганев

По-малкият му брат Даниел също е надежда в силовия спорт и има множество отличия от различни турнири.

Даниел Ганев

Разследващите се усъмнили в престъпните действия на младежите, когато в РУ-Несебър само за ден получили няколко идентични сигнала от чужденци за нападения и грабежи срещу тях.

Криминалистите успели да разкрият схемата след множество процесуално-следствени действия. Ченгета под прикритие издебнали бандата в малките часове на денонощието, докато атакували поредния турист.

След като щракнали белезниците на Мариян, Даниел и Николай полицаите претърсили квартирата на двамата братя, където открили сериозни количества дрога, вероятно подготвени за продажба. Те намерили около 10 грама амфетамин и 200 грама марихуана, както и електронна везна за разпределяне на дозите, заедно с множество пликчета тип „джъмпър”.

У „спортистите” ченгетата намерили и 8 скъпи смартфона от известни марки.

Пред несебърския съд Даниел Ганев разказа за спортните постижения на него и брат му като състезатели по борба. Той имал около 50-60 медала от вътрешни състезания, а брат му, който бил по-изявеният спортист, имал над 100 медала, печелил и международни турнири.

Съдът остави момчетата в ареста. Решението може да бъде обжалвано пред Бургаския окръжен съд на 18 юли.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини