Отидете към основна версия

6 670 13

Подробности за касапницата в Самоков

  • самоков-
  • стрелба-
  • убийство

Жестоко тройно убийство и последвало самоубийство в Самоков разтърсиха целия град. След семеен скандал Иван е гръмнал приятелката си Венета, сина ѝ Ивайло и първия братовчед на момчето Методи.

Иван и Венета живеели заедно от шест години.

Загиналото 15-годишно момче - Методи, е било много вярващо. То е ходило всяка неделя в евангелската църква в ромската махала в Самоков. Детето често е споделяло различни картинки свързани с Господ и спасението.

То е било фен на различни бойни изкуства и е харесало различни страници свързани с любимите му сериали. От профила му в социалната мрежа става ясно и, че момчето си има сериозна приятелка.

От МВР съобщиха, че лицата не са криминално проявени. Техни съседи пък споделиха, че цялото семейство е било много добро и не знаят да са имали проблеми.

Засега се знае само, че двамата са се скарали преди убийството, но конкретният повод за него все още не е ясен.

Най-вероятно убиецът е бивш пожарникар и е извършил престъплението и е притежавал законно оръжие, стана ясно от думите на Спасов.

„Днес около 13,45 часа е постъпил сигнал в дежурната на РУ-Самоков и ОДМВР-София за простреляни три лица на улица „Люляк“ в Самоков. Незабавно са изпратени служители на районното управление и ЦСМП за оказване на първа помощ. На място е установено, че две лица са починали, а другото с тежка рана в областта на главата, като впоследствие в болницата е починало.

Незабавно са започнати оперативно-издирвателни мероприятия. Около 14,40 се получава сигнал за местност „Щъркелово гнездо“, където е открито лице, което е простреляно, най-вероятно се е самопрострелял. На място също се извършват процесуално-следствени действия. Предстоят множество експертизи“, обяви комисар Спасов.

На въпрос дали извършителят е стрелял със законно притежаван пистолет „Макаров“, директорът на ОДМВР обясни, че най-вероятно оръжието е законно притежавано.

„Почваме доста експертизи, изследвания на механизма, начина на извършването, за да можем да бъдем конкретни и да докажем деянието“, обясни още комисар Спасов.

Той уточни, че до момента се знае за заподозрения, че работи в градския транспорт в София и най-вероятно е пенсионер.

„Най-вероятно е бивш пожарникар. Мотивът е битов семеен скандал“, обясни той и допълни, че има множество свидетели, които в момента се разпитват.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини