Отидете към основна версия

8 710 18

Ченгета разменят прасета, за да прикрият престъпление

  • прасета-
  • бракониерски лов-
  • бистрец

Полицаи от управлението в АЕЦ „Козлодуй“ извършиха престъпление и се опитаха да го прикрият по особено колоритен начин, пише BulNews.

Миналия уикенд двама служители на МВР отишли на бракониерски лов, по време на който успели да ударят диво прасе. След края на лова те отишли във врачанския квартал "Бистрец", където започнали да го разфасоват.

Бдителен съсед обаче забелязал дейностите на двамата мъже и подал сигнал на тел. 112. Скоро пред къщата пристигнал патрул, който установил, че става въпрос за бракониерски лов и затова докладвали в областната дирекция на полицията и на дежурен следовател.

Веднага бил уведомен и директорът Янко Янколов, че негови подчинени са извършили престъпление. Шефът на врачанската полиция незабавно тръгнал от София за Бистрец, а междувременно започнала да се сформира група за оглед на местопрестъплението.

През това време обаче двамата полицаи скрили убития глиган и извадили от кочината домашно прасе, на което теглили ножа. Когато Янколов и следователят пристигат в двора на къщата, там заварили разфасованото другото животно. Въпреки това има образувано досъдебно производство, което би трябвало да изобличи измамниците и те да бъдат уволнени от системата на МВР.

Подмяната е лесно доказуема, стига някой да се е сетил да вземе кръв от мястото на клането.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини