Отидете към основна версия

31 728 32

Подробности за зверското убийство на рейнджърката, трупът е открит в ракла

  • рейнджърка-
  • десислава стоянова

Замесен е и втори мъж

Убийството на рейнджърката Десислава Стоянова е било извършено в нощта на 29 срещу 30 ноември. Това съобщиха на брифинг в Пловдивската прокуратура окръжният прокурор Румен Попов и шефът на полицията старши комисар Атанас Илков, както и наблюдаващият прокурор Петър Петров.

Имало е данни, че Светослав Каменов се е срещал последен с нея и е видял последен жива Стоянова. Свидетел – трети човек, е откарал жената от жилището й до дома на бившия рейнджър в Сопот.

През цялото време той се е укривал в село Зверино, област Враца, съобщи Блиц.

"До вчера той се е укривал във врачанското село Зверино. Мъжът е бивш военнослужещ и е участвал в три задгранични мисии - в Ирак и Афганистан, като рейнджър. По първоначални данни той е един от пострадалите при атентата срещу българската база "Индия" в Кербала", каза още окръжният прокурор на Пловдив.

"В досието на задържания за убийството е записано, че е отлично боравещ с оръжие и боеприпаси и притежава умение за оцеляване в извънредни ситуации. Малко преди да бъде задържан, криминалистите установиха, че той е направил контакт със свой родственик в село Зверино, който работи в органите на реда", допълни Румен Попов.

Светослав Каменов заплашил роднината си, че ако не дойде сам в гората край врачанското село - "ще стане страшно". Впоследствие обаче той е задържан. Конвоиран е до Сопот, където показал на криминалистите къде е скрил трупа на колежката си.

По първоначални данни Светослав и Десислава не са имали любовни отношения. Разследват се обаче всички версии – той да се е опитал да я насили сексуално и други. Основната версия е неуредени финансови отношения.

Десислава му е дала автомобила си преди известно време, за да го закара на ремонт. Той обаче го е закарал в автоморга и го е предал за скрап. С оглед на това, че документите на колата не са били в него, а в собственичката, смачканият автомобил не му е бил платен.

Явно вечерта на 29 срещу 30 ноември е ескалирал скандал. Тепърва ще се установява как е била убита рейнджърката, но по лицето й има изключително много синини от побой, а по врата й има синини от душене. Вратът й е бил счупен.

Трупът й бил намерен в шкаф–ракла, който се намирал под леглото, съобщиха още разследващите.

Светослав Каменов е бил многократно съден - за подаване на фалшив сигнал за бомба в ДСК, за неплащане на издръжката на детето си, която в последствие е платил, за отклоняване от военна служба, за предизвикване на катастрофа в пияно състояние.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини