Отидете към основна версия

1 265 7

Прокуратурата протестира оневиняването на биячи на журналист

  • журналист-
  • поморие-
  • стоян тончев

Предстои Окръжен съд – Бургас да насрочи заседанието си

Снимка: БГНЕС

Районна прокуратура – Поморие протестира присъда на Районния съд в града, с която Мартин Д. и Веселин К. са признати за невиновни. Мартин Д. е подсъдим, за това че на 14.01.2016г. в гр. Поморие, в качеството му на помагач, в съучастие с неустановено по делото лице (съизвършител) и Веселин К. (съизвършител), спомогнал на двамата извършители да причинят средна телесна повреда на Стоян Т., изразяваща се във фрактура на лицеви кости, което е довело до трайно затруднение на речта, причинена чрез нанасяне на удари с метален предмет - телескопична палка в областта на лицето и главата на пострадалия, като осигурил средството за извършване на престъплението - разгъваема телескопична палка - престъпление по чл.129, ал.2, предл. второ, вр.ал.1, вр.чл.20, ал.4 от НК.

Веселин К. е подсъдим за това, че на 14.01.2016г. в гр. Поморие, в близост до сградата на Община Поморие, в качеството му на извършител, в съучастие с неустановено по делото лице (съизвършител) и в съучастие с Мартин Д. (помагач), чрез нанасяне на удари с метален предмет -телескопична палка в областта на лицето и главата, причинил средна телесна повреда на Стоян Т., изразяваща се във фрактура на лицеви кости, което е довело до трайно затруднение на речта, като телесната повреда е причинена с особена жестокост - престъпление по чл.131, ал.1, т.9, предл.последно, вр.чл.129, ал.2, предл.второ, вр.ал.1, вр.чл.20, ал.2 от НК.

Районна прокуратура – Поморие счита постановената от съда присъда за неправилна и постановена при съществено нарушение на процесуалните правила. Протестът на Районна прокуратура – Поморие е депозиран в съда днес (15.01.2019 г.).

Предстои Окръжен съд – Бургас да насрочи заседанието си.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини