Отидете към основна версия

5 924 34

Над 600 кв. м. в апартаменти искали от Ваклин като подкуп

  • десислава иванчева-
  • младост-
  • биляна петрова-
  • петко дюлгеров-
  • александър ваклин

Нови разкрития около делото за „Младост“

Снимка: БГНЕС

Александър Ваклин, основният свидетел по делото срещу Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров, коментира в съдебна зала и пред медиите, че първоначално поисканият от него подкуп, за да му бъде придвижена преписка от общинската администрация на кв. "Младост", не бил пари, а 620 кв.м. от сградата, която щяла да се построи.

Той обясни, че поставените условия са били от 3-5 процента от РЗП-то на обекта. Което, по думите му, можело да се равнява и на десет апартамента.

При разпита си Ваклин каза още, че парите за подкупа са лично негови и са взети от сейф. Както и, че е имало моменти, в които се е съмнявал, че Иванчева знае за разговорите му с Дюлгеров и искания подкуп.

Според прокурора по делото Илиян Рангелов СРС-тата по делото не са секретни и не вижда проблем те да се появяват в медиите. Той отбеляза, че контролът върху тези веществени доказателства не е отговорност на прокуратурата, тъй като делото било вече в съдебна фаза. Те били предоставени на подсъдимите и защитниците им много отдавна.

Адвокатите на Иванчева и Петрова коментираха, че Ваклин не е успял да даде обяснения кога и кой му е поискал пари, в какъв размер и за какво. Те обясниха, че по думите на Ваклин в момента, когато са му поискани пари, записващото устройство не е работело и нямало запис.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини