Отидете към основна версия

1 187 0

Банскалията бил изнудван

  • димитър сукалински-
  • банскалията-
  • спас покровнишки-
  • георги николов-
  • благоевград

Двамата задържани за убийството на Димитър Сукалински – Банскалията остават в ареста, реши късно снощи съдът в Благоевград на закрито за медиите заседание. Спас Покровнишки и Георги Николов  - Дупката остават с най-тежката мярка за неотклонение. Оказа се, че двамата задържани и жертвата били замесени в дело за отвличане.

По време на делото са четени разпечатки от телефонни разговори. Изяснено е, че двамата обвинени за зверското убийство са изнудвали Банскалията. Убитият бил свидетел по дело срещу Дупката. В деня на убийството – 29 март, е трябвало да даде показания.

Председателят на фен клуба „Пирин-реален” Бансаклията бе зверски заклан в четвъртък, 29 март, вечерта в дома му в Благоевград.

Заради зверското убийство почти целият  благоевградски кримиконтингент премина през полицията за разпити, припомня местната информационна агенция „Е-79“.

Благоевградската прокуратура повдигна обвинения срещу 50-годишния Спас Покровнишки и 51-годишния Георги Николов по чл. 115 от Наказателния кодекс, т.е. за умишлено убийство. На двамата им бе наложена мярка за неотклонение “задържане под стража” за 72 часа.

Полицаите разпитаха съседи и познати на Банскалията, за да установят те ли са лицата, влезли с него в жилището му в злополучната нощ, проверяваха се телефонните им разговори, криминалисти дори обявиха, че Покровнишки и Костадинов ще минат на детектор на лъжата.

По случая бяха арестувани и Златан Георгиев-Златния и Христо Христов-Ицо Катинарчето, но бяха освободени след изтичане на 24-часовия арест без повдигнати обвинения.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Неуредени дългове погубили Динов?

    Най-вероятната причина за убийството на благоевградския бизнесмен Йордан Динов са неуредени финансови взаимоотношения, каза в Благоевград директоръ ...
    11.04.2012
    1 799
    2