Отидете към основна версия

33 988 26

Застреляха пак бизнесмен, има задържан (обновена)

  • драгомир бицов-
  • застреляха-
  • бизнесмен

40-годишният бизнесмен Драгомир Бицов е открит мъртъв в гараж столичния кв. "Горубляне", съобщиха от пресцентъра на МВР. Това е станало на 14 април, когато не са били открити следи от насилие по трупа при първоначалния оглед на съдебните медици. По късно при аутопсията се е установило, че Бицов има две рани от огнестрелно оръжие, макар и не на видно място, едната от тях е била зад ухото му.

Официално той няма полицейско досие, но по непотвърдена информация е бил замесен в лихварство.
По-късно днес е задържан заподозрян за убийството – 40-годишен мъж, който е криминално проявен, регистриран за кражби и осъждан. Мъжът е заловен в столицата на адрес, на който пребивавал. Според събраната информация до момента, личен мотив е в основата на престъплението. Наложена му е мярка за задържане за срок до 24 часа.

Материалите са предадени на Софийска градска прокуратура, предстои повдигане на обвинение. Действията по разследването продължават.

Убитият Бицов е имал и апартамент в кв. „Горубляне” освен гаража, в който е бил намерен.
Той не е регистриран в регистрите на МВР като криминално проявен.

По неофициална информация обаче той е имал фирма за авточасти и магазин на столичната ул. "Козлодуй", както и няколко заложни къщи и се занимавал с лихварство.

Пак по непотвърдена информация той е един от мозъците на бандата, разбита в края на май 2010 г. при спецакция “Лихварите” на МВР срещу незаконна финансова дейност, лихварство и изнудване. Тогава полицията задържа 12 души в столичните квартали „Младост”, „Надежда”, "Дружба", "Христо Ботев" и „Свобода”.

Факти.бг припомня, че на 9 април бе убит бизнесменът Васил Лазов, известен с прякора Железния. Пет дни по-рано в центъра на София бе застрелян 40-годишният благоевградски хазартен бос Йордан Динов.
На 25 март пък бе убит един от групата на "Наглите" - Кирил Кирилов-Шкафа.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини