Отидете към основна версия

5 276 19

Убиецът на Виктория Маринова опитва да отърве доживотния затвор

  • северин красимиров-
  • виктория маринова

Северин Красимиров е поискал съкратен процес на делото

Снимка: БГНЕС

Северин Красимиров, обвинен за убийството на журналиста Виктория Маринова, ще поиска съкратено съдебно производство, узна TVN. От Окръжния съд в Русе потвърдиха информацията с допълнението, че защитата на Красимиров вече е депозирала искане в деловодството на съда делото да се гледа по реда на глава 27 от НПК.

При тази процедура обвиняемият признава фактите и при определяне на наказанието, ако той бъде признат за виновен, доживотният затвор без право на замяна отпада и не се обсъжда. Може да бъде наложен доживотен затвор, който автоматично се заменя с "лишаване от свобода" и присъдата има възможност да бъде смекчена впоследствие.

На 19 март т. г. прокуратурата внесе обвинителен акт срещу 21-годишния Северин. На 22 април ще бъде т.н. разпоредително заседание, на което съдът ще прецени дали ще приеме искането на защитата на Красимиров.

Срещу него са повдигнати три обвинения: едното е за извършване на блудствени действия, второто – за изнасилване и третото – за предумишлено убийство, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост. За последното престъпление законът предвижда най-тежкото наказание – доживотен затвор без право на помилване.

Ако съдебният състав уважи иска на Красимиров, делото да се гледа по реда на глава 27 от НПК, ще получи наказание, което задължително не е доживотен затвор, а е лишаване от свобода.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини