Отидете към основна версия

2 545 2

Дъмпела остава в ареста

  • багата-
  • дъмпела-
  • арест-
  • съд
Снимка: БГНЕС

Даниел Стефанов - Дъмпела, обвинен в опит за убийство на Благой Иванов – Багата остава окончателно в ареста, реши Софийският апелативен съд, предаде БГНЕС.

Шампионът по бойно самбо в тежка категория Благой Иванов-Багата бе намушкан с нож в столично заведение през февруари. Дъмпела, който бе задържан за побоя поиска от Софийския апелативен съд по-лека мярка за неотклонение. Магистратите обаче прецениха, че има достатъчно данни, че той е намушкал Багата в гърдите и така се е опитал да го убие. Експертиза сочи, че ако не е била своевременната намеса на лекарите в "Пирогов", то със сигурност Багата е щял да умре.

За да се мотивира, съдът се позова на свидетелски показания и протоколи за оглед. Така според едни свидетели той се похвалил, че намушкал Багата, но според други не. Стефанов дал обяснения, в които разказва как се е скарал с Иванов и как се е стигнало до боя, но не признава да го е ударил с нож. Никой от свидетелите, които са били близко до инцидента обаче не посочват друг извършител, напротив много от тях казват, че Дъмпела и Багата са били близо един до друг, когато е започнало сбиването.

САС прецени, че има опасност Дъмпела да извърши и друго престъпление, ако е с по-лека мярка. Съдът се позова на обремененото му съдебно минало, за да направи този извод.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Изписаха Багата от „Пирогов”

    След направени подробни изследвания, Благой Иванов - Багата на 25 г. е изписан в добро състояние от "Пирогов", съобщиха доц. Олег Чолаков ...
    30.05.2012
    8 662
    10
  • Изписват Багата от реанимацията

    След три месеца и два дни лечение Благой Иванов - Багата (25) е изписан от централна реанимация. Известният спортист ще продължи лечението си в общ ...
    28.05.2012
    2 038
    0