Last news in Fakti

15 Май, 2012 14:18 2 526 2

Дъмпела остава в ареста

  • багата-
  • дъмпела-
  • арест-
  • съд
Дъмпела остава в ареста - 1
Снимка: БГНЕС

Даниел Стефанов - Дъмпела, обвинен в опит за убийство на Благой Иванов – Багата остава окончателно в ареста, реши Софийският апелативен съд, предаде БГНЕС.

Шампионът по бойно самбо в тежка категория Благой Иванов-Багата бе намушкан с нож в столично заведение през февруари. Дъмпела, който бе задържан за побоя поиска от Софийския апелативен съд по-лека мярка за неотклонение. Магистратите обаче прецениха, че има достатъчно данни, че той е намушкал Багата в гърдите и така се е опитал да го убие. Експертиза сочи, че ако не е била своевременната намеса на лекарите в "Пирогов", то със сигурност Багата е щял да умре.

За да се мотивира, съдът се позова на свидетелски показания и протоколи за оглед. Така според едни свидетели той се похвалил, че намушкал Багата, но според други не. Стефанов дал обяснения, в които разказва как се е скарал с Иванов и как се е стигнало до боя, но не признава да го е ударил с нож. Никой от свидетелите, които са били близко до инцидента обаче не посочват друг извършител, напротив много от тях казват, че Дъмпела и Багата са били близо един до друг, когато е започнало сбиването.

САС прецени, че има опасност Дъмпела да извърши и друго престъпление, ако е с по-лека мярка. Съдът се позова на обремененото му съдебно минало, за да направи този извод.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    toia kelesh shte e bulka v pandelata.
  • 2 гост

    0 0 Отговор
    kolko si zme be bulka siti 6toto si misle