Отидете към основна версия

7 101 19

Жестокият килър Попчето изчезна

  • петър попчев-
  • попчето

Оказа се, че въпреки предприетите от МВР и съда мерки подсъдимият не е открит.

Снимка: Флагман

Бургаският кримигерой Петър Попчев, известен в ъндърграунда с прозвището Попчето, продължава да е в неизвестност, след като преди 4 месеца съдия Захарин Захариев изненадващо го освободи от ареста, съобщи "Флагман".

Днес се проведе разпоредителното заседание по процеса срещу Попчев за убийството на Николай Георгиев през 2016 година.

Оказа се, че въпреки предприетите от МВР и съда мерки подсъдимият не е открит.

Прокуратурата поиска незабавна промяна на мярката му за неотклонение от подписка на постоянен арест, което според държавния обвинител ще даде други възможности на полицията да издири и доведе пред съда Петър Попчев.

Казано по друг начин – до този момент Попчето е бил търсен, за да му се предявят доказателствата по делото и призовка за процеса, което в известен смисъл ограничава мерките, които може да налагат разследващите органи.

От днес нататък той ще се дири, както се търсят опасните престъпници – с всички необходими способи, включително подслушване на телефоните му, както и претърсвания на жилища, където може да се е укрил.

На днешното съдебно заседание като частни обвинители и граждански ищци бяха конституирани майката и сестрата на убития от Попчев Николай Георгиев. Те предявиха два иска, съответно за 200 хил. лева и 130 хил. лева.

Процесът ще продължи през октомври с разпит на седем свидетели и ще се води независимо дали Попчев е открит.

Според адвокат Румяна Недялкова, която е служебен защитник на Попчето, това щяло да наруши правата му. Днес тя поиска връщане на делото на прокуратурата, защото били допуснати съществени процесуални нарушения, но съдът отказа.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 9 гласа.

Свързани новини