Отидете към основна версия

14 146 8

Интерпол погна Малкия Маргин

  • малкия маргин-
  • интерпол-
  • маргините-
  • таки-
  • дрога

Интерпол обяви за издирване в цял свят Николай Маринов – Малкия Маргин. Службата издаде червена бюлетина за ареста на Малкия Маргин, който изчезна след показния разстрел на радиоводещия Боби Цанков в центъра на София през януари 2010 година. Тогава той и по-големия му брат Красимир Маринов бяха обвинени за убийството с мотива, че Цанков щял да разкрие, че братята участвали в пране на пари.

Интерпол издирва 39-годишния Николай Маринов за престъпления, свързани с трансгранична престъпност и оръжия срещу живота и здравето. Профилът му е качен на сайта на службата, където фигурира кратко описание на Малкия Маргин – висок 1.74 метра, 39-годишен от Смолян.

Обвинението за убийството на Цанков пропадна. След това Големия Маргин и Стефан Бонев – Сако бяха обвинени за ръководене на престъпна група за трафик на дрога.

Маргините паралелно бяха съдени и за ръководство на организирана престъпна група, която подготвяла убийствата на генерал Любен Гоцев и покойните Иван Тодоров-Доктора и Никола Дамянов. В последствие братята бяха оправдани.

Преди дни Интерпол обяви за издирване и сочения за наркобос Христофорос Аманатидис -Таки, който пдва дни по-късно бе арестуван на собствения му изкуствен остров в Дубай. В момента тече процедура по екстрадицията му в България.

По-късно днес вътрешният министър Цветан Цветанов и посланикът на Италия Стефано Бенацо ще дадат пресконференция за провеждането на специализирана операция „Кокаинови крале“ на територията на няколко европейски държави.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини