Отидете към основна версия

15 551 27

Гриша Ганчев за шефа на НАП: Ще му разпоря корема

  • гриша ганчев-
  • красимир стефанов-
  • нап
Снимка: БГНЕС

Посредникът, който е уведомил шефа на НАП Красимир Стефанов за смъртната заплаха, отправена от бизнесмена Гриша Ганчев, обмислял цяла седмица дали да предупреди потенциалната жертва. По информация на Дарик, репликата на Ганчев е била казана в телефонен разговор в 12,54 часа на 11 май, а Стефанов е бил информиран около 9 часа сутринта на 18 май.

"Ще го изкормя тоя твоя човек червенобузест! Ще му разпоря корема рано или късно! Това трябва да ти е ясно!", гласяла репликата на Гриша Ганчев, като в нея не фигурирало името на Красимир Стефанов.

Вчера Гриша Ганчев се оказа на върха на групата, точила ДДС и разбита при специализираната акция „Захар“ на антимафиотите. Специализираната прокуратура привлече ловешкия бизнесмен като обвиняем за закана за убийство и за ръководене на организирана престъпна група за ДДС-измами в захарния сектор.

Гриша Ганчев е под парична гаранция от 500 000 лева, предвид имотното му състояние. Ако в определения срок Ганчев не плати гаранцията, ще му бъде наложена по-тежка мярка за неотклонение "домашен арест" или "задържане под стража".

Посредникът на Гриша Ганчев е бивш данъчен директор, занимавал се с големите данъкоплатци, който в момента е висш мениджър в застрахователния бизнес.

След седемдневен размисъл посредникът, който повече от 10 години не е в системата на данъчната администрация, решил да уведоми Стефанов.

Телефонният разговор между него и Ганчев се провел на следващия ден, след като при акция "Захар" беше задържан синът на бизнесмена - Данаил, и още петима души. След като на 18 май Красимир Стефанов е бил информиран, че животът му е застрашен, шефът на НАП е подал сигнал в полицията.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини