Last news in Fakti

29 Май, 2012 16:10 10 155 20

Гриша Ганчев обвинен в измама и закана за убийство

  • гриша ганчев-
  • ддс-
  • захар-
  • данаил ганчев

Ловешкият бизнес се оказа на върха на групата, мамила с ДДС

Гриша Ганчев обвинен в измама и закана за убийство - 1
Снимка: БГНЕС

Специализираната прокуратура привлече като обвиняем ловешкия бизнесмен Гриша Ганчев. Повдигнати са му две обвинения - за ръководител на организирана престъпна група, създадена с цел да извършва престъпления срещу данъчната система и за закана за убийство, стана ясно от съобщение, публикувано на сайта на обвинението.

Според събраните до момента доказателства Гриша Ганчев е ръководил престъпната структура, за която на 11 май  бяха привлечени като участници общо шестима души, сред и синът му Данаил Ганчев. Гриша Ганчев е обвинен и за отправена закана за убийство спрямо директора на Националната агенция по приходите Красимир Стефанов.

Преди дни Стефанов бе забелязан да се движи с постоянно присъствие на полицейски автомобили.

На 10 май стартира акция „Захар“, насочена срещу ДДС - измами в сектора. Арестувани бяха 6 души, сред които и синът на бизнесмена – Данаил Ганчев.  Задържани бяха и другите двама изпълнителни директори на "Литекс комерс" - Милко Димитров и Камелия Мирчева, която е под домашен арест по здравословни причини. Белезниците щракнаха и за Милко Талев, сочен допреди за организатор на престъпната група, племенникът му Ивайло Талев и Теодор Симеонов. 

Спрямо Ганчев е взета мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 500 000 лева. Мярката е съобразена от наблюдаващия прокурор със здравословното и имотното състояние на обвиняемия. Наложена му е забрана да напуска страната.

Първите данни около аферата "Захар" бяха, че групата не е платила данъчни задължения за над 200 000 лв. за периода февруари-март 2012 година.  В схемата са включени множество търговски дружества. Три са контролирани от Милко Талев - "Симекс трейд" ЕООД, "Офлайн филм" ЕООД и "Симек". Ивайло Талев и Тодор Симеонов са били помагачи.

Непосредствено след новината за спецакцията на МВР Ганчев обяви, че е радостен от подобна операция за изчистване на захарния сектор. „ДДС в захарния сектор у нас се точи от пловдивски, карнобатски и софиийски фирми, аз не се притеснявам от проверката на НАП“, обяви тогава той.

След това Ганчев обяви, че е предал други 20 фирми на прокуратурата за контрабанда на захар. Последва негов кратък 15-минутен разпит в ГДБОП, но без медийни изявления след това. Преди това Ганчев заяви, че ще си носи четка и паста за зъби, визирайки възможността да бъде задържан в рамките на акция „Захар”. „Това са разни спекулации – кьорфишеци”, заяви Ганчев. „Истината е че аз съм човекът, който и при предното правителство постоянно съм алармирал за бизнеса със захарта“, коментира той сутринта преди разпита в телевизионен ефир.

Междувременно министърът вътрешните работи Цветан Цветанов потвърди, че един от разпитаните е признал за намерения за внос на захар от Чернобил. 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бат' Ицо

    3 1 Отговор
    Нещо не ми се връзва...Прекалено нагласено е май?
  • 2 бббб

    2 1 Отговор
    Не е нагласено,такава далавера се разплита адски трудно.Евала на полицията и нап-сега остава съда да им намери вратичка и да о.ере пейзажа.
  • 3 бербо

    2 0 Отговор
    алчността погубва
  • 4 bravo

    1 2 Отговор
    браво на днешното правителство разбива далавери за милиони който са в ощърб на държавата вместо да влиза тва ДДС в хазната то се краде от тоя малък нисък мухльо който си мисли че е недосегаем а сега му се дръпна л..ното защото не всички са мешки като сергейката г-н ганчен Бойко не го е страх от разни измислени бизнесмени забогатяли на гърба на обикновения гражданин
  • 5 Явор Кръстев

    0 3 Отговор
    Коли ще ми правиш а , ще произвеждаш . Чакай да видиш .......!
  • 6 кик

    2 1 Отговор
    ба.и колко загубен народ има.....с този акт лумпена казва твоят бизенс ве4е е мой защото ти то4иш ддс...не виждате ли 4е вси4ко е нагласено?
  • 7 пес

    0 2 Отговор
    китайците веднага се изтеглят от тук!
  • 8 шикера

    1 2 Отговор
    Намериха се хора да покажат точно къде им е мястото. Сега ще ви се спече г..ното с образованият ти син, дето са учили само как се краде.
  • 9 Петър

    2 1 Отговор
    Колко клакьорчета има само! Интернета стана клоака, в каквато се превърна БГ след идването на власт на най-големите, но и най-тъпите бандити. Радвайте се на простаците .
  • 10 коци

    1 0 Отговор
    Не коли, дудуци ще прайш.
  • 11 мяу

    1 2 Отговор
    добре че доиде бат бойко да ни оправи та да станем хора
  • 12 Чомлии

    1 1 Отговор
    Странно е става въпрос за 200 хил ддс ? гаранцията е 2.5 пъти повече ,защо да крадеш 200 хил като колата ти струва повече,нещо има не както трябва и то и от 2 те страни :Д
    Цирка е пълен,хората са доволни Хляб и зрелище,за хляба спорно колко и какво ядем ,,, успех на всички драскачи :Д мислете по глобано не каквото чуете да го приемате 1 към 1 тва не е сашко ....
  • 13 а не така

    1 0 Отговор
    Сега са го барнали за 200 000. А колко по 200 000 са крали преди при другарите , царя и Меди Доганов ? Обществена тайна е , че тоя мишок е станал бизнесмен с паричките на Нора Ананиева , ако я помните . Червените куфарчета . Основния проблем в България е късата памет . И това ще ни затрие...
  • 14 данъчния

    3 0 Отговор
    И сега кво,ще плати на някой и пак с начале.Ковачки е невинен,ГГ също ще бъде оправдан.
  • 15 Байганев

    1 0 Отговор
    Всеки трябва да еи плаща данъците,спор няма.Но защо точно сега се сетиха за Г.Г.
    Започна производство на китайски автомобили на пъпа на Европа.На фона на все по свиващия се пазар и необузданата инвазия на китайски стоки.
    Г.Г.става все по силен а от там и по опасен защото не е от нашите.
    А дали на някой не му се стори твърде голям залък за някой си Г.Г.
    Или ще бъде поредното потвърждение на приказката за българите в казана...сещате се.
    И това че данъчните са маша на управляващата партия за справяне с неудобните няма нужда от повече примери,и какво стана с ония снимки на дворци с които ни заливаха от всички медий??????
    Да поживеем и да видим.
  • 16 Консултант

    1 1 Отговор
    Не плаща данък на шефа.Това е наказуемо.Прави много бизнес, а не дава проценти от фирмите това е престъпление и се наказва от кварталната организация на ОФ.Не е редно да прави бизнес след като е такъв дръвник. Няма сурат.Трябват хора лъскави и от сой-разбирай от нашата партийна организация.
  • 17 бкп-схемите

    1 1 Отговор
    Айде бе, кво разсъждавате, заради китайските котори, щото не си бил платил .... и т.н.
    Каквото и да е, всеки знае, че се източва ДДС, това са вашите пари, а тук става на въпрос за стотици милиони.
    Ясно е какъв му е бизнеса на този бивш БОРЕЦ.
    Тва с китайските коли е просто за изпиране на тези милиарди, пере пари, тва е .....много наивни хора има в БГ!
  • 18 облюб

    1 0 Отговор
    Не се чудете , че засега са го хванали само за 200 хилядарки ДДС. Вероятно реално са много по-вече. Хора, като него и 2 лева да са, гледат да ги лапнат. Овълчаването за пари е страшна болест.
    Поне пък даваше и за спорта. Макар, че целта е била и от там да се извличат дивиденти.
    Дано пък излезе невинен , както сам твърди..., но защо ли имам съмнения , че не е!!
  • 19 хай волтич

    1 0 Отговор
    Абе вие в коя държава живеете, всеки знае, че мутрата пере червени пари, според вас един борец, може ли за една вечер от тепиха да се прехвърли в офиса и да стане милионер. Мислете малко ;)
    Поживя си бушона, сега идва време да плаща сметката, нормално!
  • 20 йордан иванов

    0 0 Отговор
    Да живее Бате Бойко