Отидете към основна версия

12 256 14

Прокуратурата погна Царя на палачинките

  • митко христов-
  • ново паничарево

Митко Христов ударил полицейския служител с вратата на колата

Илюстративна снимка, БГНЕС

Прокуратурата погна Митко Христов от Ново Паничарево, който предизвика невиждан екшън, довел до навлизането на Специализираните полицейски сили (СПС) в селото на 11 август.

34-годишният мъж днес се запозна с обвинението си, съобщи Флагман.бг.

Съвсем скоро той ще седне на подсъдимата скамейка в Районния съд в Бургас и ще му бъде търсена отговорност по чл.131 от НК – за нанасяне на телесна повреда на длъжностно лице. Грозят го до три години затвор.

Днес Митко Христов, известен като Царят на палачинките, заради това, че държи няколко павилиона за бързи закуски в Приморско и Созопол, дойде в Бургас, придружаван от адвокат, за да се запознае с повдигнатото обвинение.

Според свидетелски показания на тримата униформени, които били в автомобила с пострадалия си колега, Митко Христов ударил полицейския служител с вратата на колата.

Причинил му оток на лявото коляно и охлузване на челото. Той е проявил агресия срещу орган на реда, който е изпълнявал служебните си задължения и заслужава най-строго наказание, смята държавното обвинение.

Припомняме, че на 11 август, вероятно под въздействието на алкохол, Митко Христов и тумба роми скочиха на полицейски служители и опитаха да ги прогонят от селото, сякаш Ново Паничарево не е българска територия, а техен анклав.

Циганите предизвикаха чутовен скандал и до този момент вече има трима осъдени – братята Бойчо и Георги Симеонови, както и баща им Иван.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 12 гласа.

Свързани новини