Отидете към основна версия

12 128 44

Откритият мъртъв Иван Йорданов се е обесил

  • иван йорданов

Подробности около злощастния случай с 28-годишния младеж

Младият Иван Йорданов, който изчезна мистериозно преди близо седмица, се е обесил. Аутопсията показала по категоричен начин, че 28-годишният мъж се е самоубил. Клонът, на който завързал въжето, обаче се счупил, като при падането се строшили и няколко ребра на Йорданов. Травмата е настъпила след смъртта му, информират от МВР и "Съдебна медицина".

В хода на разследването станало ясно, че той е бил въздействието на опиати, когато е звънял на баща си, като първоначално го помислил за леля му, после задавал въпроси са видеокасетка от детството му.

Припомняме, че Йорданов изчезна мистериозно, след като отиде в района на изоставеното военно поделение край варненското село Любен Каравелово. Там бил на палатка със свои приятели. Те се уговорили в затворена група във "Фейсбук" да си направят парти в изоставената казарма. Бащата на Йорданов се притеснил от среднощното неадекватно обаждане на сина си и подал информация на разследващите да започне издирване.

Беше споменато още, че младият мъж пратил координати на родителя си. Въпреки издирването обаче десетки полицаи и доброволци не го намериха до понеделник вечерта. Жител на Любен Каравелово попаднал на тялото, след като се връщал от гората. Там събирал дърва за зимата. Тъй като познал младежа от снимките по медиите, той незабавно казал първо на кмета, който на свой ред звъннал на 112. На мястото незабавно пристигнал екип от криминалисти, който започнал оглед.

При първоначалната проверка по тялото на Иван Йорданов нямало следи от насилие. Чак аутопсията показала, че той се е обесил, а вече, след като издъхнал, тялото натежало на клона и се строполило на земята. При удара с почвата се счупили и няколко ребра на жертвата. Според местни хора в изоставеното поделение около 150 младежи са си организирали купон сред природата. Местни разказват, че миналата година са чували силни звуци от такъв купон, а после виждали младежи в неадекватно състояние.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 9 гласа.

Свързани новини