Отидете към основна версия

6 806 23

Ново зверство смрази Орешник, полицията издирва бивш легионер

  • иван пачелиев-
  • орешник

Иван Пачелиев преди повече от година беше задържан от отряда на баретите, след като стреля по полицаи и се барикадира в къщата си

Тялото на 72-годишен фелдшер - Димитър Факиров е открито в тополовградското село Орешник. Сигналът до полицията е подаден тази сутрин. Трупът е открит в здравната служба на селото.

По първоначални данни по главата на възрастния мъж има следи от насилие.

За убийството полицията издирва бившия легионер Иван Пачелиев. Преди повече от година той беше задържан от отряда на баретите, след като стреля по полицаи и се барикадира в къщата си.

„Той беше изключително добър и компетентен човек, изключено е да е предизвикал Иван Пачелиев. Всеки ден работеше до обяд срещу 200 лв. заплата. Даваше лекарства безплатно на нуждаещите се, купуваше за пациентите си със свои пари, когато са в затруднение”, плаче жена от селото, която все още не може да повярва, че Димитър го няма.

Възрастна жена чула виковете за помощ и отишла да провери какво се случва, а на вратата срещнала бившият рейнджър Иван Пачелиев, който профучал покрай нея, имал вид на обезумял.

„Не го търси тук, няма го”, изревал той с пълно гърло и профучал покрай жената. Оттогава е в неизвестност и е издирван от гранична полиция и жандармерия, селото буквално почерня от полиция - на място е целият състав на РУП-Тополовград, очаква се и подкрепление.

Радка открила фелдшера открит удушен и с размазана глава в кабинета си.

Към мястото пътува главния секретар на МВР Ивайло Иванов, съобщи Блиц.

Заради екшъна от февруари миналата година бившият легионер се озова в ареста, но малко по-късно излезе от там срещу парична гаранция от 5000 лева. Пачелиев, който е служил 4 г. във Френския чуждестранен легион, бе задържан през февруари, когато се барикадира в дома си в Орешник и според обвинението е стрелял срещу полицаи.

Повдигнати са му две обвинения. Едното е, че на 19 февруари в село Орешник употребил заплашване, възпроизвеждайки изстрел във въздуха с огнестрелно оръжие и насочвайки го към полицейски служител, с цел да принуди него, колегите му и кмета на селото, да пропуснат нещо по служба – да снемат сведения от обвиняемия и да му съставят протокол за предупреждение.

Тогава служители на ГДБОП го търсили по преписка на Софийска прокуратура във връзка със заплахи. След барикадиране в жилището си, за ареста му бяха мобилизирани 80 полицаи от различни подразделения на МВР.

Второто обвинение за държане на взривни вещества, оръжия и боеприпаси - 3 ръчни гранати, барут, възпламенители, запалка за ръчна граната, 4 пушки и боеприпаси за тях, без да има надлежно разрешително.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 6 гласа.

Свързани новини