Last news in Fakti

27 Август, 2020 16:46 3 407 5

Съдят бившия легионер, убил фелдшер, наръгвайки го 38 пъти

  • фелдшер-
  • орешник-
  • тополовград

Престъплението е извършено в село Орешник, Тополовградско, на 8 октомври миналата година

Съдят бившия легионер, убил фелдшер, наръгвайки го 38 пъти - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Окръжната прокуратура в Ямбол предаде на съд Иван П., обвинен за това, че умишлено умъртвил 72-годишен медицински специалист – фелдшер.

Престъплението е осъществено чрез нанасяне на 38 удара с нож в областта на цялото тяло, довели до остра кръвозагуба. Смъртта е причинена по особено мъчителен начин за пострадалия, тъй като той е бил в съзнание, възприемал е случващите се събития, имал е защитна реакция и е изпитвал остри болка и страдание. Пострадалият е убит и по особено жесток начин, което се доказва от броя на множеството нанесени удари с оръжието на убийството. Престъплението е извършено на 08.10.2019 г. в село Орешник, общ. Тополовград.

Иван П. е обвинен и за това, че противозаконно е държал 111 броя патрони, представляващи годни боеприпаси за огнестрелни оръжия. Те са открити на 11.10.2019 г. в неговия дом, находящ се в село Орешник, общ. Тополовград.

Окръжен съд – Ямбол е насрочил заседанието си за 28.08.2020 г.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 3 Отговор
    психопат някога за такива имаше смъртна присъда

    Коментиран от #2

  • 2 фонзи

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Да ама някога имахме закони - сега нямаме !
  • 3 Дълбоко Виждащ

    3 3 Отговор
    не е нормално?Ако е легионер никога не би нанесъл толкова много удари!Сигурно ли е,че той е извършителят?

    Коментиран от #4

  • 4 emo

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Дълбоко Виждащ":

    Не е сигурно. При разследването имаше неизяснени детайли и се появи вероятност и да не е той. Но пък е удобна мишена заради предишните му проблеми със закона. Психопати и такива със слаба психика по принцип не вземат в Легиона. Но се случва по време на службата някои да превъртят.
  • 5 Кат

    0 0 Отговор
    Този е ясно, че е садист, искал е да мъчи жертвата до последно. На всички е ясно, че за да убиеш 72 годишен старчок пък било то и жилав са достатъчни 1 разрез или 1-2 намушквания. А тоя го е ръгал за удоволствие на места където няма да умре веднага дори и от кръвозагуба. Според мен доживотна без право на замяна е напълно адекватна присъда. Все пак са интересни мотивите, защо го е врътка с острието толкова дълго, причината каква е ? Пак ли несподелена любов или други интереси?