Отидете към основна версия

6 122 55

Пребили един от размирните цигани от "Шекер махала" в районното!?

  • шекер махала-
  • пловдив-
  • побой-
  • цигани

Ромска тълпа се събра пред Трето районно управление в Пловдив след среднощния скандал

Илюстративна снимка, БГНЕС

Незабавна проверка е разпоредена от директора на Областната дирекция на МВР - Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев по сигнал за полицейско насилие в Трето районно управление. Пострадалият е 24-годишният Борислав Игнатов, който твърди, че е бил жестоко пребит през нощта от двама полицаи в районното, цитиран от TrafficNews. Близките му са депозирали жалба в прокуратурата, а пред Трето районно се е събрала голяма тълпа роми от махалата.

Игнатов бил задържан след сбиване в "Шекер махала" вчера. Полицейски патрул спрял за проверка близо до махалата 37-годишен мъж, който бил с криминално досие. В същото време се намесил друг жител на квартала (24-годишният), който счупил стъкло на полицейската патрулка. След това виновникът избягал.

По-късно Борислав Игнатов, който счупил стъклото, отишъл с родителите си в районното заедно с адвокат и се предал. Наложена му била полицейска мярка задържане за 24 часа.

Днес сутринта обаче адвокатът му Борислав Златанов, който отишъл за разпита пред дознател, го намерил с разбита глава и целия в кръв.

Младият мъж твърди, че е пребит от двама униформени в районното. Те го удряли с палки по главите и го наричали "мръсен циганин".

Близките на арестуваният настояват за незабавни мерки от страна на полицията, в противен случай заплашват със затваряне на улици и бунт.

"Какво като сме цигани! Защо трябва да ни бият", негодуват те.

На място била изпратена линейка, а Игнатов е бил прегледан от екип на "Спешна помощ". Лекарите са установили , че няма проблем да остане в ареста. Предстои да му бъде повдигнато обвинение и наложена 72 часова мярка за неотклонение.

В "Шекер махала" има засилено полицейско присъствие, но на този етап няма данни за засилено напрежение.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.

Свързани новини