Отидете към основна версия

2 007 7

Роми нападнали градски автобус в София

  • роми-
  • градски транспорт-
  • софия
Снимка: БГНЕС

Скандал, бой между българи и роми, обстрел с камъни и разнебитен автобус на градския транспорт в София – това накратко се е случило с автобус №1, пътуващ от кв. „Горубляне“.

6 счупени стъкла отчита техническият директор на фирмата  Чавдар Васински, цитиран от Фокус. Точната калкулация на щетите все още не е направена, но вероятно ще надхвърли няколко хиляди лева. Автобусът е застрахован.

Задържани са двама пияни мъже, които се оказали и криминално проявени, допълват от пресцентъра на МВР. Между две спирки на бул. ”Цариградско шосе” скандалджиите били свалени, като започнали да замерят автобуса с камъни.

Част от счупените стъкла са наранили двама от пътуващите в автобуса, на които е оказана медицинска помощ.

Ромската група, обстрелвала автобуса, е била от около 5-6 души, заяви пък Васински, цитирайки спомените на шофьора на автобуса.

„Многократно има случаи, в които, докато пътуват в наши автобуси, създават предпоставки за конфликти с пътуващите и проверяващите органи, най-вече, когато пътуват без билети”, каза той.

По думите му – проблеми има по всички линии на градския транспорт на София, особено с тези, които не са в центъра, а пътуват за селата. „Много често се получава, че роми пътуват безпрепятствено, без да дупчат билети, нарушават хигиената на автобуса и носят дискомфорт на останалите пътуващи”, посочи той.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини