26 Юни, 2012 12:13 2 006 7

Роми нападнали градски автобус в София

  • роми-
  • градски транспорт-
  • софия
Роми нападнали градски автобус в София - 1
Снимка: БГНЕС

Скандал, бой между българи и роми, обстрел с камъни и разнебитен автобус на градския транспорт в София – това накратко се е случило с автобус №1, пътуващ от кв. „Горубляне“.

6 счупени стъкла отчита техническият директор на фирмата  Чавдар Васински, цитиран от Фокус. Точната калкулация на щетите все още не е направена, но вероятно ще надхвърли няколко хиляди лева. Автобусът е застрахован.

Задържани са двама пияни мъже, които се оказали и криминално проявени, допълват от пресцентъра на МВР. Между две спирки на бул. ”Цариградско шосе” скандалджиите били свалени, като започнали да замерят автобуса с камъни.

Част от счупените стъкла са наранили двама от пътуващите в автобуса, на които е оказана медицинска помощ.

Ромската група, обстрелвала автобуса, е била от около 5-6 души, заяви пък Васински, цитирайки спомените на шофьора на автобуса.

„Многократно има случаи, в които, докато пътуват в наши автобуси, създават предпоставки за конфликти с пътуващите и проверяващите органи, най-вече, когато пътуват без билети”, каза той.

По думите му – проблеми има по всички линии на градския транспорт на София, особено с тези, които не са в центъра, а пътуват за селата. „Много често се получава, че роми пътуват безпрепятствено, без да дупчат билети, нарушават хигиената на автобуса и носят дискомфорт на останалите пътуващи”, посочи той.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    1 0 Отговор
    Това още е недостатъчно, като убият пак някой тогава ще излезем на улицата. Сега са ни по-належащи грижите - Акта, ски-влекове и т.н.

    Коментиран от #5

  • 2 кик

    0 2 Отговор
    българите трябва да са като ромите вижте как са единни и как не търпят хомота на шията.....трябва да са ни за пример
  • 3 Циганолюбец

    1 0 Отговор
    Имам мнение за циганите, но няма да го казвам, защото ще бъде изтрито от модератора....По-вредни са дори от хлебарките!
  • 4 Захарче

    1 0 Отговор
    "Да изчистим България за един ден !" пропуснахме най-големия боклук ?
  • 5 роберто

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    чиста нация имали?
  • 6 българска софиянка

    0 0 Отговор
    Уважаеми от Градската мобилност, спрете вече този цигански терор. Научете контрольорите си да проверяват и циганите в градския транспорт. Не допускайте да ги освидетелстват тези терористи - в близкото бъдеще в България ще останат само цигани.
  • 7 българин

    0 0 Отговор
    СМЪРТ БЕ!!!