Отидете към основна версия

10 337 18

Подробности за жестокото убийство в Галиче

  • галиче-
  • аксел олеков-
  • андреа асанова

17-годишният Аксел Олеков нахлул в стаята на спящата Андрея Асанова, не се спрял дори след като я изнасилил и умъртвил

Снимка: БГНЕС

Както вече ФАКТИ съобщи, Окръжният cъд във Врaцa постави най-тежката мярка - "задържане под стража" спрямо Аксел Олеков, oбвиняeм зa убийcтвoтo нa 18-гoдишнaтa Aндрeя Acaнoвa oт ceлo Гaличe, ocтaвяйки го зa пocтoяннo в aрecтa.

От прокуратурата във Враца разпространиха ужасяващи подробности за последните часове от живота на 18-годишната Андрея, която живеела сама в семейната къща в Галиче, тъй като баща ѝ от пет години работи в чужбина.

Около 22 ч. на 10 януари ученичката говорила по телефона с баща си, след което решила да преспи вкъщи. По същото време 17-годишният Аксел бил в дома на баба си, която е съседка на Андрея. Около 1 ч. на 11 януари младежът излязъл навън, като минавайки покрай дома на Андрея, забелязал, че прозорецът на стаята ѝ свети. Решил да отиде при нея, тъй като отдавна я харесвал. Аксел минал през отворената порта в двора на къщата, намерил стол, който използвал, за да погледне през прозореца. Виждайки, че Андрея е сама и спи, опитал да влезе през вратата, но тя била заключена.

Тогава младежът влязъл в къщата през отворен прозорец на мазето. Забелязал там метална пръчка, която взел, за да сплаши момичето. Пред разследващите Аксел заявил, че знаел разположението на стаите в къщата, тъй като идвал преди години с компания да гледа сериал.

Когато Аксел влязъл в стаята на Андрея, тя спяла на леглото си. Събудил я и ѝ предложил да осъществят полов акт. Момичето се възпротивило и започнало да вика, а обвиняемият я ударил с металната пръчка в лявото слепоочие, след което започнал да я души, докато тя престанала да проявява признаци на живот. Тогава той я съблякъл и я изнасилил. Приключвайки, забелязал на масата в стаята кухненски нож, с който решил да я умъртви, тъй като се опасявал, че може още да е жива и да разкаже за случилото се. Нанесъл няколко удара в областта на шията и прерязал гърлото на момичето.

Кървавият нож и ръцете си Аксел избърсал с мокри кърпи, които намерил в стаята. Тогава обаче видял портмонето на убитото момиче. Взел го със себе си, заедно с увития в мокри кърпи нож и излязъл от къщата отново през прозореца на мазето, като по пътя към дома си изхвърлил ножа.

След като се прибрал вкъщи, младежът преброил откраднатите пари – 250 лева, а портмонето пуснал в кладенеца на двора. На сутринта той отишъл в магазин в селото и си купил нови маратонки, ръкавици и тонколона, а по-късно и таблет в Бяла Слатина. Същия ден следобед бил намерен в дома на баба си от криминалистите и след проведен разпит, признал за убийството.

Аксел вече е осъждан два пъти. През септември 2019 г., по споразумение с прокуратурата, му е било наложено наказание от шест месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок за нанесена телесна повреда.

Воденото досъдебно производство е взето на специален надзор от Апелативна прокуратура – София.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.

Свързани новини