Отидете към основна версия

1 567 6

Камикадзето не е пребивавал в Гуантанамо

  • терористичен атентат-
  • цветан цветанов-
  • камикадзе
Снимка БГНЕС

Разпространяваните информации за това, че терористът е пребивавал в Гуантанамо не отговарят на истината. Това заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов на брифинг в Бургас, след двучасово заседание в полицията.

Не отговарят на истината и интерпретациите относно съпричастността му към българското крило на «Хизбулла». Към момента се знае, че не е български гражданин и работата е насочена по установяване произхода и идентичността на камикадзето с фалшива самоличност, уточни министърът.
На въпрос дали минути преди взрива на летището е имало обаждане, че след малко ще се случи нещо страшно, Цветанов заяви, че това категорично не отговаря на истината, като определи като интерпретация и информацията, че атентата е подготвян Източните Родопи.

В момента усилията са насочени за установяване идентичността на лицето, което в момента се знае само по фалшивата самоличност и не трябва да се правят интерпретации, добави  вътрешният министър. Цветанов потвърди, че атентатора се е самовзривил. Според него откъснати части от тялото на камикадзето са хвърчали на 50-60 метра от него самия.

Огромен по обем работа е свършена до момента от разследващите и партньорските организации, каза Цветанов. Вече има привлечени две държави, които конкретно са ангажирани да разследват идентичността на камикадзето.

Според прокурор Калина Чапкънова, засега е ясно, че камикадзето не по-малко от  четири дни е бил в страната. Прокурор Калина Чапкънова не пожела по време на пресконференцията да конкретизира с каква точно информация разполагат към момента. На въпрос дали терористът действително е бил в Равда и Поморие, както бе съобщено по-рано, окръжният прокурор заяви, че това е една от версиите, по които работят.  Чапкънова, както и Цветанов дадоха оскъдна информация, за да не попречят на разследването.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Да бъдем по-адекватни на проблемите на 21 век

    “Това, което мога да гарантирам е, че този ужасен терористичен акт ще направи демократичния свят още по-силен. Единствено интегрирани и заедн ...
    20.07.2012
    1 712
    2
  • Атентатът скара правителство и опозиция

    Службите в момента работят много активно и се надявам в рамките на 3 - 4 дни, тъй като има процесуално -следствени действия, които изискват техноло ...
    20.07.2012
    1 981
    3
  • Има и ДНК профил на камикадзето

    Имаме вече ДНК профил на камикадзето. Това съобщи в 16:00 часа министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред журналисти в Бургас. Резултатит ...
    19.07.2012
    2 045
    5
  • Вероятното камикадзе, помогнете

    Във връзка с терористичния акт МВР умолява гражданите да съобщят в най- близкото поделение на министерството или на тел.056/844242 всяка налична ин ...
    19.07.2012
    12 603
    5