Last news in Fakti

20 Юли, 2012 12:40 1 543 6

Камикадзето не е пребивавал в Гуантанамо

  • терористичен атентат-
  • цветан цветанов-
  • камикадзе
Камикадзето не е пребивавал в Гуантанамо - 1
Снимка БГНЕС

Разпространяваните информации за това, че терористът е пребивавал в Гуантанамо не отговарят на истината. Това заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов на брифинг в Бургас, след двучасово заседание в полицията.

Не отговарят на истината и интерпретациите относно съпричастността му към българското крило на «Хизбулла». Към момента се знае, че не е български гражданин и работата е насочена по установяване произхода и идентичността на камикадзето с фалшива самоличност, уточни министърът.
На въпрос дали минути преди взрива на летището е имало обаждане, че след малко ще се случи нещо страшно, Цветанов заяви, че това категорично не отговаря на истината, като определи като интерпретация и информацията, че атентата е подготвян Източните Родопи.

В момента усилията са насочени за установяване идентичността на лицето, което в момента се знае само по фалшивата самоличност и не трябва да се правят интерпретации, добави  вътрешният министър. Цветанов потвърди, че атентатора се е самовзривил. Според него откъснати части от тялото на камикадзето са хвърчали на 50-60 метра от него самия.

Огромен по обем работа е свършена до момента от разследващите и партньорските организации, каза Цветанов. Вече има привлечени две държави, които конкретно са ангажирани да разследват идентичността на камикадзето.

Според прокурор Калина Чапкънова, засега е ясно, че камикадзето не по-малко от  четири дни е бил в страната. Прокурор Калина Чапкънова не пожела по време на пресконференцията да конкретизира с каква точно информация разполагат към момента. На въпрос дали терористът действително е бил в Равда и Поморие, както бе съобщено по-рано, окръжният прокурор заяви, че това е една от версиите, по които работят.  Чапкънова, както и Цветанов дадоха оскъдна информация, за да не попречят на разследването.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин да се.......

    3 0 Отговор
    Стига с това "модерно"джапанско КАМИКАДЗЕ бе,

    тук сме в БЪЛГАРИЯ и си имаме нашето абсолютно
    точно и вярно САМОУБИЕЦ!
  • 2 Петър

    1 1 Отговор
    Цвъцко ти си крадец, лъжец, а толкова си некомпетентен и тъп, че ме е срам , че съм част от МВР. Комплексите и страховете ти насочиха целия ресурс на МВР в неефективно следене и контрол и докато подслушваше лекари и противници на ГЕРБ, тарамбуките усетиха отслабналата ни система. Ако поне малко ти е останало достойнство се махни от България.....
  • 3 Захарче

    1 1 Отговор
    Всички ние , които живеем във Велика България сме самоубийци или камикадзета (все тая) !
  • 4 ...........

    0 0 Отговор
    "Разпространяваните информации за това, че терористът е пребивавал в Гуантанамо не отговарят на истината. Това заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов".
    След това допълни: Аз обаче със сигурност съм за Гуантанамо.
  • 5 някои

    0 0 Отговор
    Някои каза че бил с къса коса и на видеокамерите бил с перука!След взрива намерена ли е перука?Или още не сте ровили по чувалите?
  • 6 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    are stiga revahte be