Отидете към основна версия

14 030 49

Васил Божков е обявен за международно издирване

  • васил божков-
  • хазарт-
  • национална лотария

Издадена е европейска заповед за ареста му, съобщи главният прокурор Иван Гешев

Снимка: БГНЕС

Издадена е европейска заповед за арест на Васил Божков, заяви преди минути главният прокурор Иван Гешев. По думите на Гешев бизнесменът има статут на обвиняем. Повдигнати са му 7 обвинения. Част от обвиненията срещу бизнесмена са за ръководител на организирана престъпна група, принуда, опит за подкуп на длъжностно лице, подбудителство към престъпление по служба.

63-годишният Божков е обявен за общодържавно и международно издирване, тъй като е напуснал пределите на страната. Главният прокурор допълни, че по първоначални данни Божков е напуснал държавата и се издирва с червена бюлетина на Интерпол.

"Нямам разрешение да коментирам подробности. Нашата работа е, когато констатираме нарушения, да повдигнем обвинения и да изправим конкретните извършители пред българския съд. Ще положим всички усилия той да бъде доведен пред българския съд. Факт е, че е извън страната, но не съм сигурен точно къде се намира", каза още Гешев.

В сутрешните часове Специализираната прокуратура и МВР влязоха в офисите на на фирмите, управлявани от Васил Божков, на ул. "Московска". Самият Божков коментира по-рано днес, че не знае да е издирван и не се укрива.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 19 гласа.

Свързани новини