Last news in Fakti

29 Януари, 2020 19:58 24 456 63

Васил Божков е извън ЕС

  • васил божков-
  • хазарт-
  • национална лотария-
  • иван гешев

Бизнесменът не конкретизира в коя държава се намира. Каза само, че не е в страна от Европейския съюз, но има страни, които не са членки и са на половин час полет

Васил Божков е извън ЕС - 1
Снимка: БГНЕС

Аз съм съществувал в България въпреки политиката. Явно този път твърдо са решили да ме премахнат. Можеха да кажат човешки и да им дам бизнеса и да не се занимавам повече с бизнес. 30 години не са малко". Това каза в интервю пред bTV бизнесменът Васил Божков.

Припомняме, че днес главният прокурор Иван Гешев информира, че е издадена европейска заповед за арест на Божков и са му повдигнати 7 обвинения. Самият Божков определи обвиненията като "несериозни".

Президентът на "Нове Холдинг" каза, че от медиите разбира, че е издирван: "Никой не ме е търсил, не знам за никакви повдигнати обвинения. Да каже (бел. ред. главният прокурор Иван Гешев), ако иска публично, ако иска по телефона или с призовка кога, къде да се явя и аз ще се явя точно на момента там. Има си законов ред, пращат се призовки или по телефона. Ако иска г-н Гешев, публично да каже и аз ще се явя веднага.

Той заяви, че не се укрива и има възможност да се върне в България за два часа. Божков не конкретизира в коя държава се намира. Каза само, че не е в страна от Европейския съюз, но има страни, които не са членки и са на половин час полет. Преди да бъдат повдигнати обвиненията срещу него, плановете му били да се върне в България в средата на другата седмица. Бизнесменът отрече някога да е кадрувал в Комисията по хазарта, като добави, че дори не познавал членовете на комисията. Междувременно от днес председателят на структурата Александър Георгиев е в ареста.

По думите на Божков случващото се с него е грубо погазване на законите от гледна точка на неговите човешки права: "Не мисля да давам отпор на държавата. Държавата сме всички ние. Но тая държава, ако не съблюдава законите, ние ли трябва да ги съблюдаваме? Сигурно сега са открили някакво страшно престъпление. Нали знаете, че този закон го създадоха те - отмениха точка на Кадиев, която го забраняваше и го гласуваха с точка която го разрешава, коментира още бизнесменът относно промените в Закона за хазарта, откъдето тръгна сагата с него и с облагането на частната "Национална лотария".

Божков подчерта, че само в неговите офиси са правени обиски, докато подобни проверки не е имало при бившите му съдружници братя Найденови, които сега са в силно обтегнати отношения с него.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой си

    156 9 Отговор
    Пие си кафето с Цветан в Белград, ай на бас!

    Коментиран от #12

  • 2 Бай ганю

    74 23 Отговор
    В Русия съм в Русия съм

    Коментиран от #18, #50

  • 3 боцмана

    163 7 Отговор
    Смешниците от прокуратурата ще хванат черепа за шушляка. Най вероятно те са го предупредили да се спасява.

    Коментиран от #7

  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    81 17 Отговор
    ако се върне може да го убият или осакатят като МАНОЛ ВЕЛЕВ мафията не спи а те намира и на края на света

    Коментиран от #19, #21

  • 5 Аз аз аз

    61 4 Отговор
    Баш ми лепо в Београд

    Коментиран от #17

  • 6 Balgarin

    9 24 Отговор
    Mestoto natakiva biznesmeni--kriminali e v zatvora.do krayat nagodinsta varesta shte da gelosaniat I ,,slabiat".

    Коментиран от #37

  • 7 Ани

    11 2 Отговор

    До коментар #3 от "боцмана":

    Абсолютно
  • 8 ВСС

    124 17 Отговор
    Корумпираният клоун Гешефф ще си отиде заедно с крадецът Борисов.

    Коментиран от #16

  • 9 Гешев обича Борисов

    44 3 Отговор
    Взе парите и каза ЧАО
  • 10 Факт

    118 10 Отговор
    Боко и Черепа са бивши СИКаджии бойни "аркадаши" . Циркът е пълен доказателство че сме овчи народ е че търпим шайка ганкстери да ни крадат и репресират.

    Коментиран от #26

  • 11 Maf1ata BG

    31 36 Отговор
    БСП има връзка с Божков!

    Коментиран от #47

  • 12 зевзек

    104 10 Отговор

    До коментар #1 от "Някой си":

    Борисов е прост поженкар, учил е как се държи маркуча и друго не знае, даже книги не е чел Манталитета му е селски и страшно завижда на по умните от него. Затова всички министри са му тъпаци, пълни цървули. Как Б-я да е страна с развитие? Тези наличности определят и статуквото.
  • 13 Другия с коня

    34 38 Отговор
    Черепа даде фира.Сега е а Сърбия при другия червен цървул и ближат рани....Ентропия, брат..Паалачинката ако не я обръщаш за загаря и мирише яко....Ентропия.....
  • 14 Ventura

    44 5 Отговор
    Не познавам Божков, но Шрек ми изглежда на свинска пача, дори и в познанията на законите в
    Цацаруния!
  • 15 васил левски

    81 6 Отговор
    Целия този цирк,който разиграват ГешеФ и неговия господар е за да откраднат бизнес за милиарди и да го подарят да ортаците си от ДПС дето на ужким гласуват да се свали правителството на мафията-гроб.
  • 16 Голем смях

    4 3 Отговор

    До коментар #8 от "ВСС":

    КОГА?
  • 17 Айде бе

    44 5 Отговор

    До коментар #5 от "Аз аз аз":

    Много му е леко да му разкатаят бизнеса. Да му приберат маса пари. Да му прехвърлят печелившите дейности на айдуци покрай властта. Начело с Пеевски. Сигурен съм, че в момента Черепухин пикае газ. И се чуди война ли да води или да си подвие опашката...
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Стефчо

    31 9 Отговор
    В Сърбия е! Вече дава отчет на сръбските служби за схемите в България, също като Цветан Василев.Сега не само американци,западноевропейци, руснаци и турци имат компромати за Светиня Му,но и дрипавите сърби.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Бат Коче

    9 6 Отговор
    Е..не,вий убихте всичко детско в мен,първо банго Василев,после банго Васил,сичкото банго,пиши го избегал,уууу е ква година нова да срещам,без банго,уиййй,напрау сичкото ром убихте,постановихте ни на невидимост,за кой да даваме глад,глас ,кът ни изгонихте банговците,въй лоши гяури,въй,въй,ша ва зачерквам с кафевото фулмастер кът банго Гриша
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Naroda

    33 4 Отговор
    Възможно е Бойко да е решил да елеминира Черепа и да вземе парите му, които са останали по нашите банки, със сигурност са много милиони и да дари част от на ФК Левски или закупи с тях клуба дори чрез трето лице и назначеният на практика от него главен прокорор ще си замълчи и няма да се направи на голяма работа както днес
  • 25 КИМ ЧЕН УН

    18 6 Отговор
    ТЕ ТУКА СА ПРИ МЕНЕ-В СТРАНАТА НА ДЕМОКРАЦИЯТА-СЕВЕРНАТА КОРЕЯ БАТЕ,Я СЪМ ГИ ДАЛ АПАРТАМЕНТИ У ЦЕНТРО НА ПХЕНЯН,ТЕ ТУК СРЕЩУ МЕНЕ И КОГА Я ИЗЛЕЗНЕМ НА ТЕРАСАТА ДА СИ ПУШИМ ПУРАТА,БОЖКОВ МИ МАХА ОТСРЕЩА,ОТ НЕГОВАТА ТЕРАСА,ПУШЕИКИ БЪЛГАРСКО БОРО!!!
  • 26 Каквото повикало, такова се обадило

    28 4 Отговор

    До коментар #10 от "Факт":

    ТИКВАТА, ЧЕРЕПА, КОМПИРА, ХАМСТЕРА, РЯПАТА, ПЛЪХА...ЦЯЛ ОТБОР ИЛИ МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ, АКО ЖЕЛАЕТЕ!
  • 27 Колко

    6 6 Отговор
    Глупаци вярват на Васето,ми той ни яде от перестройката,помня,га еврофутбола беше още млад,,а чирипахата се прибираше с блиндеран конвой в жк Изгревь,,съкварталци се насираха,ние му искахме такса/вход,даваше доживот с чек 10к ойро,е тва е те
  • 28 Васил

    25 1 Отговор
    При братя Галеви се присъедини нов член.
  • 29 божинКОВ

    25 11 Отговор
    Божков, ти си михлюз! Акъл нямаш за 5 ст. , но те покриваха дълги години. Ти и такива като теб решиха, че са ВИП мозъци, понеже парите им идат като "дъжд, небесен". Не не сте умни нито вие, нито тия, дето ви правят чадър. Не са ВИП и медийните протежета, дето ги бутате.
    Да, вие опростачихте редовия българин, били с талончета, било с чалга, било с турски сериали. Да, вие успяхте до някъде, да не кажа ,че почти успяхте с промивките. Да вие и вашите командори от САЩ,Канада и Германия успяхте, но понеже сте алчни гадове, започвате да се ядете и ще давате фира. Да, днес ти си на дневен ред и ще те "сготвят", утре ше е следващият, а него ще го "опраскат"....
    Така е в света на акулите- трябва да се яде и колкото повече, толкова по-вече.
    И не не ми е жал за теб, Божков. Ти си направил толкова лошо, че каквто и да ти се случи е нищо в сравнение с това, дето би трябвало да ти се случи.
    Гадното е, че това не е справедливо възмездие спрямо хора, а е просто една мафиотска разборка.
    Нищо! Слвдва продължение и обърнете внимание на следващото, което ще напиша! "поживьом увидим".
    Ще дойде време да се трошат глави, понеже сега е време да се събират камъни.
  • 30 Калкулатор

    20 5 Отговор
    Днес обявиха 550млн невнесени данъци
    Около 30% по-малко от дължимото
    Значи дължимо милиард и половина
    Което са 15% от 10 МИЛИАРДА
    За 4 години
    2,5 млн са търкали билет ВСЕКИ ден
    Или 5млн през ден
    Повече няма какво да калкулирам
    Какво пропуснах бе, утре отивам да изтъркам есно и аз
  • 31 Армееца

    34 11 Отговор
    Черепа е една ДС комунистическа отрепка,назначен за олигарх от чичо си доноcника Славейче, Атанас Семерджиев,който с Гоцев превръщат България в колониален придатък
  • 32 Антисоциалист

    16 4 Отговор
    Господа, забележете, че освен всичко друго естествено за мафиотите, г-н мафиотът "топи" съ-мафиота си Кадиев...

    Коментиран от #62

  • 33 Насран Гешев

    15 3 Отговор
    Тъпия квартален миллиционер гешефко пак с лафево покрай устата
  • 34 Сметкаджия

    25 0 Отговор
    Ако е спестил 200 милиона данъци за 5 години, това прави по около 110 хил. лв на ден. Ако е спестил 500 милиона, както се изцепи прокурор Гушев, това прави по 274 хил на ден. Която и от двете сучи да е вярна, напълно възможно е да е плащал по 10хил.лв всеки ден на шефа на комисията по хазарта.
  • 35 ЮАР

    24 1 Отговор
    Как къде е черепа ??? където нямаме спогодба за екстрадация - Дубай...Бахреин ...Панама
  • 36 Сметкаджия

    22 9 Отговор
    Но понеже Божков е путьо, един пвевдо бисзнесмен на който са му дали в началото на 90-те пари като на много други, който в условията на нормална конкуренция и правова държава не би оцелял и година, понеже е путьо, никога няма да каже на кой колко е платил. Същото важи и за шефа на комисията по хазарта, такива чиновнически гниди са си осигурили правнуците дори и няма да имат против дори да полежат някоя година срещу процента от милионите, които са прибрали. Никога няма да кажат на кой поверигата на горе са предвала десетте хиляди на ден.
  • 37 Презхойчо

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Balgarin":

    Не си за този свят
  • 38 Армееца

    12 11 Отговор
    Комунистическия престъпник Божков е в Сингапур
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Цецо

    3 5 Отговор
    Тука е. Муа плескавици
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Голям

    18 1 Отговор
    Голям играч, загуби много не го жалете той разбира комара по-добре от нас.
  • 44 Бойко крадеца

    17 11 Отговор
    аз съм Бойко , с моя господар Домуса ще разорим България, мразим я тази страна, САЩ е нашия господар
  • 45 Без име

    16 1 Отговор
    Той е там където,тиквата не вирее.
  • 46 ВОЛЕН ФИДЕРОВ

    6 0 Отговор
    БОЖЕ БОГ СТЕБЕ,КАТ РАКОВСКИ И БОТЕВ ЛЕГИЯ ША СПРЕТНЕШ ,КОЛУМБИЙЦИ ША ДОКАРАШ...АМА ЩО ТРЕБВАШЕ ТАКА БЕ...ПА ДАЙ НА ПИЛОТА ПУСНИ И НА МАРКУЧА ПА ПУНТАМАРА ПРЕВЕДИ НЕКОЙ ДАНЪК...МА НЕ!ША СЕ ПРАИШ НА БЪГСИ СИГАЛ...ПА ЧЕТИ КНИГИ ВИЖ ИСТОРИЯ КАК СВЪРШВА СИЧКО..АЛЧЕН СИ ТИ АЛЧЕН КАТ ХАН СОЛО САМОДЕЕЦ ЕДИНАК..ЧОВЕКО Е КОЛЕКТИВНО ЖИВОТНО БЕ ЧЕРЕП...СИТЕ СМЕ ОРА НА ТОЗИ СВЕТ И БЕДНИ И БОГАТИ...ПИЧ ВРЪЩАЙ ПАРАТА ЧЕ ША ТЕ СРЕЩНЕМ У СТРАНСТВО ТА ШЕ Е КЪСНО...ТРИ ЧЕТВАРТИ ПРЕСТЪПНОСТ Е В СТРАНСТВО ЕМИГРАНСТВО ОТ ВАЗИ ША ТЕ ФАНАТ И ША ТЕ ОЩРАКАТ..ХРАНА СИ ТАМ ХРАНА...ПАВЕТО СИ ТЕЖИ НА МЕСТЕТО...
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 МишкабоШка

    2 5 Отговор
    При пусин съм в москва, да си мерим малките черепчета и да лапаме големи чепчета...
  • 49 аааа

    2 3 Отговор
    голям бизнесмен - голям страхливец....
  • 50 Сатъра

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "Бай ганю":

    Ако е в Сърбия или Русия шапка му свалям евала.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Били

    7 2 Отговор
    А защо чак сега? Как така герб се активизираха след десет години на власт?
    Не ни ли хвърлят прах в очите? Май най накрая всички ще са невинни, България без вода.
  • 54 Били

    1 1 Отговор
    А защо чак сега? Как така герб се активизираха след десет години на власт?
    Не ни ли хвърлят прах в очите? Май най накрая всички ще са невинни, България без вода.
  • 55 Наднещата

    1 1 Отговор
    На тва му се вика банговасил...хахахахааа...7684
  • 56 Толераст Толерастов

    1 0 Отговор
    Беш бубо беш, тото не видеш. Аман от сърбеш.
  • 57 Кому е изгодно?

    5 0 Отговор
    Толкова ли е лесно да напуснеш страната, след като вече е започнало разследване срещу теб? Братя Галеви, Цв. Василев, сега Божков?
  • 58 Човек

    5 0 Отговор
    Заедно с Божков са и милиардите му.
    Извън БГ.Така че пари на найси да върне
    на държавата,която създаде него и други като него.
  • 59 Наднещата

    1 0 Отговор
    Хахахахааа.. танас гилди, васил гитти...
    Много яко нали...
  • 60 Plovdiv

    3 0 Отговор
    Дай Боже скоро и България да е извън ЕС!
  • 61 12458

    1 0 Отговор
    Маат плескавици с Цецо, I guess.
  • 62 Alfa Romeo 159 TI

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Антисоциалист":

    Не го топи, точно обратното. Прочети пак!
  • 63 КИМ ЧЕН УН

    1 0 Отговор
    Я ЧЕСТНО ДА ВИ КАЕЕМ,ТЕ ДНЕС РАЗПУСНАХМЕ МАЛКО С ГОСПОДИНА БОЖКОВ.АБЕ ТЕ КВО СИ СЕДЕМЕ С БОЖКОВ У ОФИСА НИ У ПАРТИЯТА,У ПХЕНЯН,У НАЩА ДЕМОКРАТИЧНА КОРЕЯ,И НИ СЕ ДОЯДОА ПЛЕСКАВИЦИ.ТА ПРАТИХ БОЖО ДО БЕЛГРАД,ПРИ ЦЕЦО,С МОЯ САМОЛЕТ,ТА ТАМ КУПИЛ КАШОН ПЛЕСКАВИЦИ И ГО ДОНЕСЕ ТУКА,И СЕГА МААМЕ ЯКО У ПАРТИИНИЯ РЕСТОРАНТ,ТУКА У ПХЕНЯН.
    БОЖО МИ ВИКА,КИМ ЧЕ,ЧЕ ТИ ДОКАРАМ ЕДНА ПЕВИЦА,ЛЕПА БРЕНА СЕ КАЗВА ДА НИ ПЕЕ ТЕ ТУК У РЕСТОРАНТО,Я АА НЕЗНАМ КОЯ Е ТАЯ,АМА ОН ВИКА,ГОЛЕМО БЕДРО ИМАЛА,БЕДРОТО И НАД МОЯ РЪСТ МИНАВА,ПА ЧЕ ЧЕКАМ ДА Я ДОКАРА ДА НИ ПЕЕ ТЕ ТУКА,ДОКЪДЕ С БОЖО ИЗМААМЕ ТИЯ ПЛЕСКАВИЦИ