Отидете към основна версия

14 854 51

Гешев за Божков: Време е да плаща

  • иван гешев-
  • васил божков-
  • национална лотария-
  • хазарт-
  • лотарийни игри

Не може да дължиш на държавата общо 559 млн. лева за всички лотарийни игри за една година и да казваш, че си репресиран, каза главният прокурор

Снимка: БГНЕС

"Време е всеки да плаща цената, за това, което прави. Не може задълженията да са за хората с по-малките възможности, а богатите да не ги спазват. Не може да дължиш на държавата общо 559 млн. лева за всички лотарийни игри за една година, което е по 100 лв. към всяка пенсия за една година и да казваш, че си репресиран, както сигурно ще стане".

Това заяви главният прокурор Иван Гешев в допълнение към разпространената от него информация, че водещата фигура в хазартния бизнес у нас - Васил Божков, се издирва и срещу него са повдигнати седем обвинения.

"Ако сте обективни, виждате, че правим разследване на хора с големи финансови възможности. Това се прави качествено, политика на прокуратурата е. Димитър Желязков беше в Турция, сега е подсъдим, Арабаджиеви бяха издирени и в момента са подсъдими. Баневи и Миню Стайков също. Наблюдаващите прокурори ще изправят пред съда и Божков, ако е виновен. Това е поредния български олигарх, който бяга от България, ако няма какво да крие, нямаше да бяга", сподели още Гешев.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 34 гласа.

Свързани новини