Отидете към основна версия

16 488 43

Прокуратурата по петите на Данчо Катаджията

  • йордан петков-
  • данчо катаджията-
  • катаджия-
  • пътен полицай-
  • ловеч

Разследват пътен полицай от Ловеч с куп провинения

Прокуратурата е започнала разследване срещу пътен полицай от Ловеч с куп провинения, предаде NOVA. Йордан Петков, известен като Данчо Катаджията, е разследван от МВР за няколко престъпления: укриване на доходи и контрабанда на цигари, принуда и търговия с влияние, пране на пари и данъчни престъпления. Предстои да стане ясно дали ще му бъде повдигнато обвинение.

Йордан Петков е собственик на цех за производство на метални изделия в Ловеч и къща над него. Имотът е бил придобит чрез покупко-продажба на търг от съдия-изпълнител. Предишният собственик е подал жалба до МВР, защото според него цехът е купен на безценица. В четвъртък бяха извършени претърсвания, при които са открити доказателства по досъдебно производство. Мъжът не се е притеснил от проверките на „Вътрешна сигурност”. Той дори е заснел с телефон обиска на дома си и го е изпратил на свои приятели.

Преди година Йордан Петков е бил заснет от негов колега как се опитва да свали номерата на автомобил на жител на Луковит. В социалните мрежи се върти и друг клип, който също възмущава гражданите - докато митрополит Гавраил хвърля кръста в реката на Йордановден, Петков хвърля камък.

Въпреки постъпките си Йордан Петков има отличия в службата. Няколко пъти е награждаван в състезанието „Пътен полицай на годината”. Петков обаче е подал молба за напускане.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 7 гласа.

Свързани новини