Отидете към основна версия

4 984 15

Делото "Иванчева" е пред развръзка

  • десислава иванчева-
  • биляна петрова

Апелативният специализиран съд отложи за 20 март пледоариите на втора инстанция

Снимка: БГНЕС

Делото срещу бившия кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева, заместника ѝ Биляна Петрова и Петко Дюлгеров е пред развръзка и на втора инстанция. Обвинението е за поискан подкуп. На първа инстанция Иванчева, Петрова и Дюлгеров получиха съответно по 20, 15 и 12 години лишаване от свобода. Междувременно в социалните мрежи се организира и протест в подкрепа на Иванчева.

След 8-часово заседание, Апелативният специализиран съд отложи за 20 март пледоариите на втора инстанция по делото, предаде NOVA. Днес бяха представени поискани, но неприети нови доказателствени искания. Беше неуважен отвод на докладчика по делото Мариета Неделчева заради издадено разрешение бившият заместник-кмет на район "Младост" Биляна Петрова да бъде подслушвана.

Преди началото на днешното заседание бившият кмет на района Десислава Иванчева каза, че съдът е предубеден, а делото срещу тях е политическа поръчка.

Петрова припомни, че в момента се решава дали да бъде дисциплинарно наказан председателят на Апелативния спецсъд Георги Ушев за това, че е упражнявал натиск на съдията от Специализирания наказателен съд Иво Хинов. Петрова обяви още, че важни документи, които ги оправдават, са изчезнали от кориците на делото, както и че има разминавания между показанията, дадени от бизнесмена Александър Ваклин и показанията в делото.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 10 гласа.

Свързани новини