5 Февруари, 2020 19:57 4 976 15

Делото "Иванчева" е пред развръзка

  • десислава иванчева-
  • биляна петрова

Апелативният специализиран съд отложи за 20 март пледоариите на втора инстанция

Делото "Иванчева" е пред развръзка - 1
Снимка: БГНЕС

Делото срещу бившия кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева, заместника ѝ Биляна Петрова и Петко Дюлгеров е пред развръзка и на втора инстанция. Обвинението е за поискан подкуп. На първа инстанция Иванчева, Петрова и Дюлгеров получиха съответно по 20, 15 и 12 години лишаване от свобода. Междувременно в социалните мрежи се организира и протест в подкрепа на Иванчева.

След 8-часово заседание, Апелативният специализиран съд отложи за 20 март пледоариите на втора инстанция по делото, предаде NOVA. Днес бяха представени поискани, но неприети нови доказателствени искания. Беше неуважен отвод на докладчика по делото Мариета Неделчева заради издадено разрешение бившият заместник-кмет на район "Младост" Биляна Петрова да бъде подслушвана.

Преди началото на днешното заседание бившият кмет на района Десислава Иванчева каза, че съдът е предубеден, а делото срещу тях е политическа поръчка.

Петрова припомни, че в момента се решава дали да бъде дисциплинарно наказан председателят на Апелативния спецсъд Георги Ушев за това, че е упражнявал натиск на съдията от Специализирания наказателен съд Иво Хинов. Петрова обяви още, че важни документи, които ги оправдават, са изчезнали от кориците на делото, както и че има разминавания между показанията, дадени от бизнесмена Александър Ваклин и показанията в делото.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гоуъст

    23 53 Отговор
    Ааааа,тези доказано корумпирани,защо не са вече в затвора?

    Коментиран от #4

  • 2 Гешев

    46 13 Отговор
    Ми и аз това викам. Подхвърлих им едни пари с Ваклина, светна като коледна елха, ама карай нали нашите хора застроиха Младост. Всичко е точно
  • 3 Някой си

    43 10 Отговор
    Термина е “Гешефтура”, а действията “Гешевизъм”.
    Тоя Прокурор дето си играе на Пол Нюман и на милиционер ще остави забележителна следа в новата българска история съпоставима с тази, оставена от Хитлер, Сталин и лакеите им!
  • 4 Антитиква

    41 12 Отговор

    До коментар #1 от "Гоуъст":

    Защото са жертви на статуквото и единствените спечелили изборите честно. Уви, мутрата тиква не прощава, нагласи ги и тях.
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    28 11 Отговор
    ИВАНЧЕВА е сготвена от ГЕШЕВЦИ И БОЙКОВСИ
  • 6 Ван дер Любе

    25 12 Отговор
    Иванчева е жертва на Борисов и Гешев. Целта е да не се издигат независими личности. Както виждаме Борисов успешно доведе България до поредната национална трагедия. По-страшна от тези след балганските войни и първата световна.
  • 7 Бойко Борисов

    17 5 Отговор
    Тихо! Имаме невиждан икономически растеж, рекордно ниска безработица. А тия патки ще ми спират строителството, ще ми спират прогреса моля ви се! Гешев, продължавай така брат

    Коментиран от #8

  • 8 Гешев

    13 6 Отговор

    До коментар #7 от "Бойко Борисов":

    Ама, Пеевски каза ти да си следващия. По Ало, Ваньо и Ти си го избра имало още СРС-та. Другата седмица ще ги пусна по Канал 1. Качвай се на самолетчето и прави при Черепа, както се бяхме разбрали. Ако в понеделник си още тук, не се сърди човече
  • 9 Враца Баце

    5 6 Отговор
    Абе, тоя Андон Миталов, не беше ли и той специализиран съдия? Явно тези съдии са се специализирали основно в поръчки и подкупи.
  • 10 Истината

    8 5 Отговор
    В демократична България се завръща Диктатура,подобна на фашизъм.ЗАТОВА НЯКОИ КОМЕНТИРАЩИ ТУК КОИТО ПОДДЪРЖАТ ТОВА ПРЕСТЪПНО УПРАВЛЕНИЕ ГИ НАРИЧАМ ПРЕДЕТЕЛИ
  • 11 Истината

    5 6 Отговор
    В демократична България се завръща Диктатура,подобна на фашизъм.ЗАТОВА НЯКОИ КОМЕНТИРАЩИ ТУК КОИТО ПОДДЪРЖАТ ТОВА ПРЕСТЪПНО УПРАВЛЕНИЕ ГИ НАРИЧАМ ПРЕДЕТЕЛИ
  • 12 Иванова

    9 12 Отговор
    Да си получи заслуженото. Много нахална и неприятна женица.
  • 13 Турчина

    12 8 Отговор
    Свобода за Иванчева!
  • 14 Гост

    3 3 Отговор
    Жълти зъбки и нерви лабави.
  • 15 ДОКО

    0 1 Отговор
    МНОГО ВЕРОЯТНО ИВАНЧЕВА ЗАМИНАВА ЗА ОАЕ..