Отидете към основна версия

6 208 5

Нов удар за Райфъла, прокуратурата подхвана и жена му

  • атанас червенков-
  • райфъла

Атанас Червенков е обвиняем за поръчителство на убийство и палежи на коли

Снимка: БГНЕС

Окръжна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем Атанас Червенков-Райфъла. 53-годишният бизнесмен се сдоби с ново обвинение а това, че в периода от 4 март 2011 г. до 11 февруари 2016 г., в Пловдив, е избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери, на обща стойност 72 962 лева, като е затаил истини в изискуемите данъчни декларации.

Райфъла е привлечен като обвиняем и за това, че на 6 януари 2012 г., в Пловдив, е извършил сделка със закупуване на движимо имущество – мотоциклет, марка „Харлей Дейвидсън“, модел „ФХДП Лоу Ридер“, от свое име, на стойност 12 000 лева, с парични средства, за които знае, че са придобити от престъпление.

По делото е установено, че през горепосочения период обвиняемият в подадените годишни данъчни декларации не обявявал действителните приходи от дейността си, като по този начин, от невнесени данъчни задължения, е извършил и сделката по закупуване на мотоциклета през януари 2012 г., пише Блиц.

По същото дело като обвиняема е привлечена съпругата на Райфъла-Евелина Червенкова на 45 г., за това, че в периода от 1 януари 2016 г. до 15 април 2018 г., в Пловдив, е избегнала установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери, на обща стойност 37 360 лева, като не е подала изискуема декларация по чл. 50 от Закона за данъците върху доходите на физическите лица.

Делото се наблюдава от прокурор от Окръжна прокуратура – Пловдив, а разследването се извършва от следовател от Националната следствена служба.

Райфъла е обвиняем за поръчителство на убийство и палежи на коли. След като прекара няколко години в ареста, той беше пуснат на свобода срещу гаранция в размер на 3 000 лева. Спрямо жена му Евелина паричната гаранция е в размер на 5 000 лева.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 5 гласа.

Свързани новини