Last news in Fakti

31 Май, 2019 14:54 9 805 4

Тъпото заплашил Райфъла, че ще изнасили жена му и децата

  • атанас червенков-
  • райфъла-
  • тъпото

Загорски отрече обвиненията, но призна, че са се скарали в ареста

Тъпото заплашил Райфъла, че ще изнасили жена му и децата - 1
Райфъла

Веселин Загорски, известен с прякора Тъпото, заплашил Атанас Червенков - Райфъла, че ще изнасили жена му и децата. Случката се разиграла в ареста на Окръжен съд - Пловдив, минути преди заседанието в Апелативен съд. "Рецидивистът Загорски ми крещя, че ще изнасили жена ми и децата ми пред хора. Настоявам да прегледате камерите. Разтревожен съм" заяви Червенков пред магистратите.

Загорски отрече обвиненията, но призна, че са се скарали в ареста, защото Райфъла напсувал мъртвия му баща. Нарече Червенков "този гнусен човек".

След това настоя съдът да разследва няколко случая , в които при него са били пращани емисари- други затворници и пловдивски адвокати, които да му предлагат пари, за да промени показанията си и да оневини Райфъла. "Аз моето ще си го излежа, но чужди грехове, няма да лежа!" заяви Загорски, цитиран от trafficnews.bg.

Апелативният прокурор Красимир Папаризов заяви, че е изискал протоколите от предишното и настоящото заседание и ще ги изпрати в Районна прокуратура за проверка.

На миналото заседание свидетелят Йордан Владиков заяви под клетва, че Загорски му е признал, че Райфъла не е поръчвал никакво убийство, той самият е нападнал „доктора” /Аргир Гяуров/, за да му отмъсти, тъй като е взел пари от приятелката му.

„Каза ми, че просто са искали да изкарат много пари от Червенков и затова са го нагласили” заяви Владиков. Също така каза, че представители на ДАНС и Окръжна прокуратура са настоявали той да им каже, ако адвокатът на Райфъла – Илиян Василев ще дава пари на някого за да оправи делото, за да могат да го арестуват. „Обясниха ми, че тук не било София и нямало да му минат номерата” заяви затворникът.

Тъй като предишните му показания пред съдия са коренно различни от твърденията му пред Апелативен съд, затворникът обясни разминаването с натиск, който му е оказан от служители на полиция и прокуратура в присъствието на съдията, който го е разпитвал.

Ако проверката на прокуратурата докаже, че Владиков е излъгал под клетва на Апелативен съд, той може да бъде съден за набедяване и лъжесвидетелство.

Съдия Деница Стойнева заяви, че съдът не е разследващ орган и отказа да назначи проверка, като се мотивира че прокурорът по делото Красимир Папаризов ще сезира по случая Районната прокуратура, която да започне разследване.

Следващото заседание по делото е на 5 юли, когато трябва да бъде изслушана съдебномедицинска експертиза на здравословното състояние на Райфъла, направена от трима лекари от Александровска болница.

За пореден път Червенков заяви, че настоява делото да приключи в най- кратки срокове, тъй като е много зле здравословно, но въпреки това не иска заседанията да се отлагат.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 403

    29 0 Отговор
    Тъпото си е тъпо! :)
  • 2 Баш Батка

    8 4 Отговор
    Си лежат заедно се взимат даже.
  • 3 Бг. Лай**ри

    14 2 Отговор
    И пумиярските им взаимоотношения
  • 4 Гост

    10 1 Отговор
    Двама боклука си го мерят