Отидете към основна версия

9 978 93

Прокуратурата погна Георги Георгиев от БОЕЦ

  • георги георгиев-
  • боец

Изнасял тревожна и невярна информация

Прокуратурата погна Георги Георгиев от ГД БОЕЦ. За това информираха от гражданското движение. Според информация, предоставена на официалния сайт на държавното обвинение причината е изнасяне на неверни данни в интернет страница.

Ето какво пишат от пресцентъра на прокуратурата:

Районна прокуратура - Видин се самосезира по повод информация в статия, публикувана в електронна медия, в която се твърди, че заразени с COVID-19 медицински лица от МБАЛ „Св.Петка“ – град Видин заразяват пациенти. В публикацията се сочи още, че гр. Видин вече е на първо място в страната след София по брой на заразени, като въпреки това е забранено и отказано тестуване на здравните работници и контактните лица.

По случая е образувано бързо досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 326, ал.1 от Наказателния кодекс. В качеството на обвиняем е привлечен Г.Г. за това, че на 20.04.2020 г. предал чрез средствата за масово осведомяване заблуждаващи знаци за тревога под формата на подвеждаща и недостоверна информация.

В хода на разследването е установено, че противно на твърдяното, от 20.04.2020 г. е започнало тестуване за коронавирус на всички медицински лица в МБАЛ „Св.Петка“ - град Видин, която информация е била подробно разяснена на обвиняемия. Въпреки това, Г.Г. е изнесъл заблуждаващи твърдения в електронна медия.

Припомняме, че Гражданското движение БОЕЦ сигнализира за нередности в болницата във Видин още от началото на кризата с коронавирус у нас. Основният проблем, който изтъкват от БОЕЦ е изключително лошата база на болницата в крайдунавския град.

От сдружението още преди 20 дни показаха и шокиращи кадри, показващи битовите условия в инфекциозното отделение във Видин. Това отделение, по думите на председателя на организация Георги Георгиев, не е работещо над 10 години, а ремонт е правен само на фасадата.

Освен за лошата материална база, Георгиев поставя въпроса и за наличието на инфекционисти в цялата област, а също и за апаратурата, с която разполага въпросното отделение, съобщи eurocom.bg.

Във връзка с всичко това, организацията е отправила и официална покана до началника на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. В нея те го призовават да посети лично инфекциозното отделение във Видин и да прецени става то за лечение на тези или друг тип болни.

В момента именно във Видин има бум на заразени медици - от 23-ма заразени в областта 15 са здравни служители.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 31 гласа.

Свързани новини