Отидете към основна версия

5 034 14

Постоянен арест за шефа в "Гранична полиция" и бившия шеф в МВР, разпространявали марихуана

  • марихуана-
  • канабис-
  • айтос

Обвинения за Ганчо Пенчев (Ганчев), Иван Сашков Динев и Николай Георгиев, чиято оранжерия за канабис в Айтос беше "ударена" от властите

Снимки: МВР

Както вече ФАКТИ съобщи, шеф в „Гранична полиция” и двама бивши полицаи бяха задържани при операция срещу производството и разпространението на наркотици. Постройка в стопански двор в Айтос, собственост на единия от задържаните, е била оборудвана за отглеждане на марихуана. Собственик на имота е Ганчо Пенчев (Ганчев), дългогодишен шеф на сектор „Противозаконно отнети МПС-та” към ОД на МВР в Бургас.

В нея са открити специализирана техника, както и над 3 килограма суха тревна маса, готова за пласиране.

„Доколкото се сещам от справката, която беше изпратена от полицията, лицето е заемало някаква позиция-командир на отделение към Граничния пропускателен пункт в Бургас. Към настоящия момент има доказателства, че имотът се стопанисва от едното от лицата, който е бивш служител на МВР, г-н Ганчо Ганчев, а другите две лица - Иван Сашков Динев и Николай Георгиев са били установени непосредствено до самия имот”, обясни Павел Манукян от окръжната прокуратура в Бургас пред "Нова телевизия".

По искане на Окръжната прокуратура в Бургас е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо граничния полицай и бившите полицаи, обвинени в производство, преработка и държане с цел разпространение на канабис, съобщиха от прокуратурата. Определението на Окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.

Свързани новини