Отидете към основна версия

2 822 11

Чужденка премина през бариера на ГКПП "Гюешево", катастрофира в преследване с полицията

  • гюешево-
  • чужденка-
  • северна македония-
  • гкпп гюешево-
  • преследване

39-годишната гражданка на Северна Македония и Швейцария е задържана

Снимка: БГНЕС

39-годишна гражданка на Северна Македония и Швейцария е арестувана след опит за незаконно влизане в България през ГКПП "Гюешево"

Днес в 11.11 ч. на ГКПП "Гюешево" пристигнал лек автомобил Citroen с швейцарска регистрация. 39-годишната водачка на автомобила спряла пред бариерата без да загаси двигателя. Началникът на смяната направил опит да извърши гранична проверка, но водачката потеглила рязко, повреждайки бариерата с автомобила и се насочила към вътрешността на страната, без да спре на подадените сигнали и от другите гранични полицаи по трасето. Не е спряла и при подаден сигнал от граничен патрул в с. Гърляно.

Униформените подали сигнал към колегите си в областната дирекция в Кюстендил, но при влизане в града, жената отново не се подчинила на полицейски сигнал за спиране и се ударила в служебен автомобил на РУ-Кюстендил. Спряна е след минути преследване и след удар в друг служебен автомобил.

Установено е, че водачката на автомобила е гражданка на Република Северна Македония и Швейцария. Във видимо неадекватно състояние е закарана в Центъра за спешна помощ за преглед и изследвания. При инцидента няма пострадали. На жената е взета кръвна проба за анализ за употреба на алкохол и упойващи вещества. Работата по изясняване на всички обстоятелства около случая продължава в рамките на досъдебно производство под прякото наблюдение на прокурор от РП-Кюстендил.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.

Свързани новини