Отидете към основна версия

7 892 24

Бургаски квартал си отдъхна, Катеричката влиза в затвора

  • катеричката-
  • крадец

В рамките на няколко дни рецидивистът задигнал 2 колела, CD Player и акумулатор от автомобила на бургазлийка

Снимка: Shutterstock

Жителите на бургаския ж.к. "Меден рудник" вече могат да си отдъхнат. Серийният крадец на велосипеди С. М., по известен като Катеричката, ще бъде изправен пред съда за редица престъпления, предимно кражби на велосипеди. Ако бъде признат за виновен, има голяма вероятност 32-годишният бургазлия да влезе на топло зад решетките от 3 до 15 години.

В края на април Катеричката влезе в полицейската хроника, след като задигна байка на 29-годишен бургазлия. Колелото е било оставено на междуетажната площадка на блок 14 в ж.к. "Меден рудник", като в нощта на 20 срещу 21 април изчезнало безследно.

Няколко дни по-късно, в нощта на 4 срещу 5 май, рецидивистът атакувал лекия автомобил на 21-годишна девойка, който бил паркиран пред блок 91 на комплекса. От колата - Пежо 206, Катеричката отмъкнал CD Player-а и акумулатора.

В резултат на полицейските действия на служители от Четвърто районно управление в Бургас крими героят бързо е задържан, а откраднатите вещи върнати на собствениците им.

Последният случай в досието на Стоян е от преди няколко дни, именно заради него бургазлията е пратен в затвора. На 8 май той задигнал велосипед за 363 лева от междуетажната площадка на блок 355 в ж.к. "Меден рудник".

Предвид че престъпленията са извършени в условия на опасен рецидив, държавното обвинение е категоричен, че Стоян Манков трябва да бъде задържан под стража, иначе има опасност да извърши ново деяние или да се укрие. Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемия. Определението на Районния-съд в Бургас може да бъде обжалвано пред Окръжния съд в града.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 6 гласа.

Свързани новини